Vasárnap reggel emelik helyére a MIG-et


2018-12-06 17:30:20  | cikk: HuHa  | 


Vasárnap reggel emelik helyére a MIG-et főképe
A ma reggeli egyeztetésen egy nappal korábbra hozták az érintettek a MIG-21-es vadászrepülőgép talapzatra emelésének időpontját. Ez azt jelenti, hogy vasárnap reggel kerül fel a Celli úti körforgalomban megépített nyersbeton talapzatra a repülőgép - jelentette be Unger Tamás alpolgármester és Gangler László ezredes.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka elmondta, bár eredetileg december 10-ére illetve az azt követő napokra tervezték a munkát, az időjárási előrejelzés olyan viharos szelet és csapadékot jelez erre az időszakra, hogy a gép helyére emelését egy nappal korábban, december 9-én, vasárnap végzik el.
-Ez azt jelenti, hogy az előkészítési munkákat is előbbre kellett hoznunk, a repülőgép helyszínre szállítása korábban zajlik majd. A vadászgép helyszínre vontatását útvonal engedély birtokában végezzük, a helyszínen pedig kijelöljük azt a területet, ahová idegen személy nem léphet be.
Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisreptér parancsnoka

Unger Tamás alpolgármester hangsúlyozta, a repülőgép helyére emeléséhez lezárják a Celli úti körforgalmat vasárnap hajnalban 4 órakor és a lezárás 16 óráig tart.
-Az útlezárás a Celli úti körforgalomra rávezető szakaszokat érinti, zárási pont az Acsádi út és a 83-as főút kereszteződése, a kéttornyúlaki körforgalom, Borsosgyőrön a Borsosgyőri út és a Laki út kereszteződése, Pápa belvárosa irányából pedig az Aldi csomópont. Ezeken a helyeken rendőrök terelik el a forgalmat, a lezárt szakaszra csak a rendőrség, a mentők, a tűzoltók és a honvédség hajthat be.
Unger Tamás alpolgármester

Az alpolgármester elmondta, ahogy ígérték, a lakosságnak biztosítják fotózás, videózás lehetőségét, ám a szigorú biztonsági szabályok betartását mindenkitől elvárják. Azt kérik, hogy a kordonnal, szalaggal lezárt munkaterületre senki ne lépjen be, és az úttesten se tartózkodjanak, azt hagyják szabadon a rendőrök, mentők, tűzoltók, honvédség számára. Fotó és videó készítésre a körforgalom melletti parkolókat, közterületeket jelölték ki (az úttest kivételével). Ezzel kapcsolatban a reptérparancsnok közölte, a repülőgép helyére emeléséről drónfelvétel is készül, ehhez az eseti légteret kijelölték, erre a szükséges engedélyeket a hatóságoktól beszerezték. Az ezredes figyelmeztetett, a jogszabályok szerint pilóta nélküli jármű, vagyis drón repültetése csak eseti légtér birtokában lehetséges, ami azt jelenti, hogy csak az repülhet, aki erre engedéllyel rendelkezik!
Gondos tervezés és előkészítés előzi meg a MIG-21-es vadászgép talapzatra emelését

Mint megtudtuk, a repülőgép talapzatra emelése várhatóan reggel 7 óra körül kezdődik, előtte az előkészítő munkákat végzik a repülőgépen a körforgalomban.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: mig21
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!