Pápa jelene és jövője – Dr. Kovács Zoltán a nyugdíjasoknál


2010-03-11 16:15:11  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Pápa jelene és jövője – Dr. Kovács Zoltán a nyugdíjasoknál főképe
Újabb előadásra várta tagjait a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Egyesülete ma délután a Pedagógus Művelődési Házban. Februárban dr. Vörös Ibolya főigazgató volt az egyesület vendége, aki a pápai kórház jelenlegi helyzetéről beszélt a megjelenteknek. Ebben a hónapban dr. Kovács Zoltán polgármestert, országgyűlési képviselőt látták vendégül, aki az utóbbi két év városfejlesztési pályázatairól, a felújításokról és a közeljövőben megvalósuló rekonstrukciókról számolt be.
Dr. Kovács Zoltán előadásában szólt a 2008-2009-ben megépített kerékpárutakról, kitért az Ötödik utca felújítására és ismertette a Városi Óvodák 3 tagóvodájának renoválását, amely szintén az elmúlt években készült el. A tervezett városfejlesztési projektek között szerepel – többek között – a Várkastély felújítása, a Fő tér rekonstrukciója és a Várkertfürdő területéhez kapcsolódó gyógyászati központ megépítése. A polgármester elmondta, a városközpont rehabilitációjának keretében elkezdődik az Esterházy Kastély felújítása, melyre az Európai Gazdasági Tanácstól és a Norvég Finanszírozási Mechanizmusoktól mintegy 160 millió forint támogatást nyert az önkormányzat. A Fő tér rekonstrukciójával kapcsolatos közbeszerzési pályázatok kiírása zajlik, a régészeti feltárások a jó idő beköszöntével elkezdődhetnek – tudtuk meg a dr. Kovács Zoltántól.
Az Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Egyesülete elnöke, Baán Éva tájékoztatott, hogy a következő – áprilisi – előadás vendége a Veszprém Megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság képviselője lesz, aki az időseket oly nagy mértékben érintő nyugdíjakról számol be a résztvevőknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!