Négy turisztikai fejlesztés a célegyenesben – megyei bizottsági ülés Pápán


2010-09-13 14:07:39  | cikk: mo  | 


Négy turisztikai fejlesztés a célegyenesben – megyei bizottsági ülés Pápán főképe
Pápán tartotta a 2006-2010-es önkormányzati ciklus utolsó ülését a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága. A dr. Áldozó Tamás elnök vezetésével lezajlott ülésen beszámolókat hallgattak meg és elfogadták a megyei közgyűlés 2010. szeptember 16-i ülésének előterjesztéseit. A bizottság a megjelent 6 fővel, a tagság 75 százalékával határozatképes volt.
A megyei közgyűlés szeptember 16-i ülésének előterjesztései között szerepelt a Veszprém Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról, a 2006-2010. közötti időszakban végzett tevékenységéről szóló beszámoló, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház első féléves tevékenységéről szóló tájékoztató és a Veszprém Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló rendelet módosítása. Az előterjesztéseket a bizottság ellenszavazat nélkül elfogadta.

A bizottság további napirendi pontjai között szó esett a Környezetvédelmi Program felülvizsgálati dokumentációjáról, a kiadások csökkentése érdekében a földgáz szállító kiválasztásáról a Megyei Önkormányzat Közgyűlése (MÖK) intézményeiben és a Tiszta és Virágos Veszprém megyéért verseny 2010. évi értékeléséről. A verseny eredményhirdetése várhatóan szeptember 30-án lesz, Balatonfüreden.

A megyei közgyűlés Gazdasági és Területrendezési Bizottsága egy kifejezetten pápai témát is napirendre tűzött. Dr. Áldozó Tamás bizottsági elnök A Pápai Termálvízhasznosító Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. aktuális fejlesztéseiről szóló beszámolója kapcsán megemlítette, Pápán négy turisztikai célú fejlesztés valósul meg a jövőben. Összesen mintegy 8-9 milliárd forintból megújul a Fő tér, ezzel együtt a Várkastély, bővül a Várkertfürdő és épül egy új szálloda. Az elnök felvázolta, a rekonstrukcióval a Várkastélyban egy a korabeli enteriőr bemutatását szolgáló kiállítás, rendezvénytermek kiépítése, barokk játszóház, Közép-Európában egyedülálló LEGO-program és a Pegazus Színház közreműködésével bábszínház valósulhat meg. A rekonstrukciótól azt is várják, hogy megsokszorozódik a látogatók száma, évente közel 85 ezer látogatóra számítanak.
Áldozó Tamás a Várkertfürdő bővítése kapcsán elmondta, a több mint 1 milliárd forint értékű beruházás keretében kiépítenek egy 1000 nm-es, versenyúszásra is alkalmas medencét, egy 18 m magas csúszdaparkot, egy újabb szabadtéri medencét a 6-11 éves korosztály számára és megépül a gyógyászati központ, amely reumatológiai, mozgásszervi és rehabilitációs szolgáltatásokat biztosít az oda érkezőknek.
A Várkertfürdő szomszédságában épülő 133 szobával rendelkező szálloda beruházási összköltsége 3,7 milliárd forint. A bizottság elnöke elmondta, az átadóünnepséget 2012 tavaszára tervezik. A szálloda megépítésével abban bíznak, hogy a Pápán eltöltött vendégéjszakák száma plusz 20-25 ezerrel bővül.
A tárgyalt napirendi pontokat, a beszámolókat és előterjesztéseket a bizottság ellenszavazat nélkül elfogadta.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!