Újra lovas színház Pápán: Honfoglalás Pintér Tiborral


2012-05-13 21:31:39  | cikk: mo  | 


Újra lovas színház Pápán: Honfoglalás Pintér Tiborral főképe
A Magyar Lovas Színház tagjai, valamint a Szigetszínház társulata és tánckara repítette a Lovasmajális közönségét a IX-X. század fordulójára, a honfoglalás időszakába. A Magyar Lovas Színház ugyanis egy újabb történelmi témájú darabot, a Honfoglalás című rockoperát állította színpadra, melyből ismert dalokat hozott a társulat a pápai közönség elé. A jól ismert Honfoglalás című magyar film alapján készült zenés darabot Pintér Tibor rendezte. A színész-rendező érdeklődésünkre elmondta, céljuk, hogy a magyar fiataloknak megmutassák, hogyan vert gyökeret a mi csodálatos népünk itt Európa szívében. Pintér Tibor úgy véli, aki nem ismeri saját gyökereit, az gyökértelen emberként a későbbiek során alkotni sem képes. Fontos, hogy ezeket a gyökereket hordozzuk magunkban – fogalmazott a színész.
A rockoperában olyan dalok csendültek fel, melyek mindegyike a hazaszeret és a hazafiság érzését fejezi ki, hiszen a darab üzenete is ez: ha valaki elszáll – mint a sólyom – a világ más tájaira, az később térjen vissza, itt próbáljon szerencsét, mert ez a föld a hazája – tette hozzá a színész-rendező.
Pintér Tibor elmondta azt is, nagy boldogság számára visszajönni Pápára. Úgy fogalmazott, mindig megdobban a szíve, amikor megpillantja a Pápa-táblát, hiszen a középiskola ideje alatt, élete legszebb éveit töltötte a városban.
- Itt, a pápai lovardában tanultam meg minőségi szinten lovagolni. Nem túlzás és nem vicc, hogy olyan lelki kötődés ez, amely szinte minden álmomban visszatér: én ezek alatt a fák alatt vágtázom álmomban – foglalta össze érzéseit a Pápai Lovasiskoláról Pintér Tibor.
A darab elnyerte a pápai közönség tetszését. A rockoperában nemcsak a Pápáról indult színész, Pintér Tibor és Papadimitriu Athina, a Budapesti Operettszínház művésze nyújtott kiváló teljesítményt, hanem az a néhány pápai lovas és hagyományőrző is, akik részt vettek a darabban.

Képek:


Címkék: lovasmajális
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!