Díjugrató verseny a Lovasmajálison


2012-05-13 17:49:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Díjugrató verseny a Lovasmajálison főképe
A harmadik, zárónapjához érkezett a Lovasmajális, ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken nyílt nappal indult a programsorozat, melyen a hétvégi műsorszámokból közel 700 gyermek, iskolások és óvodások kaphattak ízelítőt. Ezen a napon volt lovagi torna, díjugrató bemutató, sétakocsikázás, állatsimogatás és különleges lóidomár produkció is. Szombaton díjugrató versenyszámokkal indult a nap, felvonultak a népies fogatok, a délutáni megnyitót követően pedig a díjugrató staféta versenyt, valamint a pusztaötös bemutatót tekinthették meg a nézők. Este éjszakai lovas-show, lovasíjász bemutató, lovasugró show várta a nagyérdeműt. Kocsis László, a Lovasiskola üzemeletetője és a program főszervezője elmondta, sikeres a verseny, hiszen már pápai elsőségnek is tapsolhattak a kilátogatók.
- A díjugrató versenyszámokban délelőtt Bőhm Szabolcs Pápai Lovas Club SE színeiben Leopold nevű lovával első helyezést ért el, délután pedig Szabolcs egy hatodik hellyel lett gazdagabb. Szombaton az induló létszám kevesebb, 70-80 körüli volt, ma a „B” kategóriás versenyszámokban azonban már 150 feletti, így a színvonal magasabb, a küzdelem pedig még a tegnapinál is nagyobb. Bőhm Szabolcs és Nagy Zsuzsanna mellett nagyon bízom a fiatalokban, akik nemrég tettek rajtengedély vizsgát, és versenykörülmények között Pápán mutatkoznak be első alkalommal a nagyközönség előtt. Az esélyekről nehéz bármit is mondani, a tisztes helytállás mellett célunk, hogy szépen fejezzék be a pályát, rutint szerezve az előttük álló későbbi megmérettetésekre.
Az eredmények hamarosan.

Képek:


Címkék: lovasmajális
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!