A hétvége sporteredményei


2011-03-07 18:33:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A múlt hétvége sem szűkölködött sporteseményekben, csapataink felemásan szerepeltek, kéziseink és kosárcsapatunk is vereséget szenvedett. Pozitívum, hogy elrajtolt a labdarúgó utánpótlás-bajnokság tavaszi szezonja, ahol két megsüvegelendő győzelmet is arattak az ifjú pápai labdarúgók.

Bakonyerdő Pápa – MKB Veszprém II 28-33 (15-14)
Poór Tamás csapata az NB II-es bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésén a pontvadászat 3. helyén álló megyeszékhelyeiket fogadta a Városi Sportcsarnokban. A 17. fordulóban Tapolcán győztesen hagyták el a játékteret a pápaiak, így ha legyőzték volna a Veszprémet egy helyet előreléphettek volna a tabellán. A mérkőzésen a mieink védekezésével nem volt gond, ám a támadójátékba ismét több alkalommal hiba csúszott, ráadásul a Veszprém fizikumban és gyorsaságban is fölénk kerekedett, így hiába vezettek a félidőben a házigazdák, a végén a vendégek örülhettek. Pápai gólszerzők: Szabó Tamás 12, Takács Balázs, Harcos Bertalan 5-5, Reizinger Szabolcs 4, Kapcsándi Zsolt, Kondor János 1-1.
Poór Tamás: A körülmények amatőrizmusa rányomta a bélyegét a mérkőzésre, többen betegséggel, sérüléssel bajlódtak, a hétfői edzésen az ifistákat is beleértve 6-an, a szerdain 10-en voltunk, így a pályára lépők csak pénteken tudtak együtt készülni, ráadásul wax nélkül, ami megmosolyogtató. Néhányan fejben elfáradtak az alapszakasz végére, ha ma sikerült volna győzni, elégedettek lehetnénk a mögöttünk álló találkozókkal. A rájátszásban a cél a bentmaradás, okosabbak a szerdai sorsolást követően leszünk.

Pápai Motax Autó KC - Bonyhádi KSE 65-92 (15-22, 19-14, 21-29, 10-27)
Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban Vajda József csapatára a Veszprém elleni vereség után újabb nehéz feladat várt. A pápaiak az odavágón 83-65-ös vereséget szenvedtek a jelenlegi második helyezett Bonyhádtól, így esély kínálkozott a revansra. Hazai szempontból nem indult jól a meccs, egy 0-9-es sorozat után sikerült megszerezni az első pápai pontokat. A második tíz percet 5 ponttal nyerték a mienk, ám az utolsó két negyedben elfáradtak, ami sok kimaradt büntetőben is megmutatkozott, ráadásul közben a mieink egyik legjobbja, Henrik István kidőlt, beszakadt a vádlija. Mindezek azt eredményezték, hogy a Bonyhád 27 pontos győzelmet aratott.
Vajda József: Amíg hagytak bennünket kosárlabdázni, partiban voltunk, magas színvonalú találkozó volt, azzal, hogy fejben elfogytunk és a játékvezető is belenyúlt a meccsbe, nem tudtunk mit kezdeni. Ettől függetlenül gratulálok a srácoknak, akik szívüket, lelküket kitették a pályára.

Elmax Vasas – Soproni Sörgurítók 7-1
A negyedik helyen álló Soproni Sörgurítók látogattak a Vasas tekecsarnokába, a hazaiak a tabella hatodik pozíciójából várták a kezdést. Horváth Józsefék ebben az esztendőben még nem hibáztak hazai környezetben, így mindenképpen a pápaiak voltak az esélyesek, ami be is igazolódott, hiszen 7-1-es győzelmet arattak. Pápai eredmények: Szabados József 509, Szakács Ferenc 515, Kiss Sándor 553, Papp István 559, Horváth Róbert 532, Horváth József 541. Az ifjúságiakra sem lehet panasz, a Giczi Norbert, Lendvai András, Szűcs Attila hármas 4-0-s sikert könyvelhetett el.

PSE - Révfülöp 9.5 - 2.5
A Pápai SE sakk szakosztálya Révfülöpöt fogadta a megyei csapatbajnokságban. A mieink magabiztos győzelmet arattak, így a bajnokságban két helyet előrelépve feljöttek az ötödik helyre. 1 pontot szereztek: Mezei Zsolt, Tímár Tibor, Kiss Csaba, Katona György, Krivácsy Gyula, Kerecsényi Zoltán, Mógor Tamás, Király Botond, Varga Kata. Fél pontot szerzett: Varga Gyula.

Utánpótlás eredmények:
U-19:
PELC U-18 – Illés Akadémia 4-3 (G.:Novák 2, Szabó Martin, Szabó Máté)
SC Sopron – PELC 1-2 (G.:Horváth Balázs, Horváth Csaba)
U-17:
PELC U-16 – Illés Akadémia 0-5
SC Sopron – PELC 2-2 (G.:Szabatin, Szabó)
U-15:
Videoton-Puskás Akadémia – PELC 7-0
U-13:
Videoton-Puskás Akadémia – PELC 12-1 (G.:Hardi)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!