Hétgólos meccsen győzött a Lombard Pápa


2011-03-05 18:57:10  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Hétgólos meccsen győzött a Lombard Pápa főképe
A Lombard Pápa csapata a Monicomp Liga 18. fordulójában rangadóval kezdte az idei tavaszi szezont. Nagy kérdés volt, hogy az elmaradt szolnoki és a csalódást keltő Újpest elleni mutatott játék után milyen formában futnak ki a Zalaegerszeg ellen a pápaiak a Perutz Stadion gyepére. Véber György mentális problémákat emlegetett a kezdő sípszó előtt, míg Csank János nehéz küzdelemre számított, mivel tisztában voltak a Lombard pontrúgóival illetve a magabiztos labdabirtoklásukkal.
A kezdő sípszót megelőzően a stadionba érkező drukkerek a vezetőség jóvoltából egy, a Lombard csapatairól szóló tájákoztató füzetet kaptak ajándékba.
Már a 10. percben megszerezte a vezetést a Lombard, egy szögletet követően Vlaszák öklözését Takács emelte a kapuba 1-0. A 25. percben szabadrúgáshoz jutott a vendégcsapat, Bogunovics állt a labda mögé, aki a bal alsóba bombázott 1-1. Fél óra elteltével előnybe került a ZTE, a hazai védőkről Rajcomar elé került a játékszer, majd hét méterről a jobb alsóba lőtt 1-2. A félidő lefújása előtt büntetőhöz jutott a Lombard, Panikvar kezezése után az asszisztens ugyan nem lengetett, de Németh játékvezető befújta a 11-est. A labda mögé Bárányos állt, aki a bal alsót vette célba, ám Vlaszák kifogta a lövést, majd a kipattanót is. A második játékrészben tovább növelte előnyét a kék mezes gárda, Simonfalvi fejelt középre, a kapu előtt álló Balázs pedig besodorta a labdát 1-3. A 63. percben a csereként beállt Bali tálalt Takács elé, aki a bal felsőbe belsőzte a labdát, ezzel már 2-3-at mutatott az eredményjelző. A 64. percben Maricsot buktatta Vlaszák, a jogosan megítélt büntetőt maga a sértett értékesítette 3-3. A három pont a 86.percben dőlt el, ismét Bali passzolt remekül, Marics pedig élt a lehetőséggel, eldöntve ezzel a mérkőzést. A Lombard a sírból hozta vissza idei első bajnokiját és küzdésből is jelesre vizsgázva megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Véber György
: Az első tizenöt percben megnyertük a meccset, a következő tizenötben elveszítettük, ráadásul lélektanilag fontos pillanatban, a szünet előtt tizenegyest hibáztunk. Ezek után a szünetben nem is szakmáztunk, hanem folytattuk a mentális felkészülést, mert régi meggyőződésem, hogy ezen a téren vannak problémáink, amúgy a csapat tud futballozni. Hihetetlenül boldoggá tesz, hogy a második félidőben – még 1-3-nál is – a játékosaim nem törődtek semmivel, csak a szünetben megbeszéltekkel, és meg is fordították az állást. Úgy is mondhatnám, hogy széles az árnyékunk, de ma úgy a felét már sikerült átlépnünk.

Csank János:
Kétgólos vezetésnél félig-meddig úgy éreztem, meglesz a meccs, sajnos a játékosaim is így voltak ezzel... Kétgólos előnyről illett volna lehoznunk a győzelmet. Bár nem ezen múlt, megjegyezném, 1-3-nál éppen cserélni készültem, ott állt a játékosunk az oldalvonal mellett, a játékvezetők mégis engedték elvégezni a pápaiak bedobását, amelyből végül gólt kaptunk. Ezt követően az ellenfél lélektani előnybe került, a mieink közül néhányan már nem mertek úgy futballozni, mint korábban, ráadásul nem támadtunk ki a középpályásaikra. Egyébként ilyen jó pályán még nem játszottunk az idén, kissé szinte már zavaró is volt...

Lombard Pápa – Zalaegerszegi TE 4-3 (1-2)
Perutz Stadion, 2200 néző V.: Németh Ádám (Viszokai László, Huszár Balázs)
Lombard Pápa: Szűcs – Rajnay, Supics, Dlusztus, Nagy, Takács, Gyömbér, Bárányos (’82 Quintero), Heffler, Rebryk (’60 Bali), Marics
ZTE: Vlaszák, Kovács, Mijatovics, Bogunovics, Panikvar, Horváth (’45 Simonfalvi), Szalai (’79 Delics), Kamber, Rajcomar, Balázs, Turkovs (’63 Barna)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!