Dr. Áldozó Tamás indul a polgármesteri címért, Unger Tamás pedig egyéni képviselőjelölt lett


2011-01-07 15:41:48  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Dr. Áldozó Tamás indul a polgármesteri címért, Unger Tamás pedig egyéni képviselőjelölt lett főképe
Mint arról már korábban beszámoltunk, dr. Kovács Zoltán 2011. január 3-án aláírt nyilatkozatában lemondott polgármesteri és egyéni választókerületi önkormányzati képviselői mandátumáról, hiszen december 23-án átvette kormányhivatal-vezetői kinevezését Orbán Viktor miniszterelnöktől. A Helyi Választási Bizottság ennek megfelelően 2011. március 6. napjára időközi polgármester választást és Pápa város 9. sz. egyéni választókerületében helyi önkormányzati képviselő választást tűzött ki. Ebből adódóan a Fidesz-KDNP Pápai Alapszervezete meghozta döntéseit a megüresedett posztokkal kapcsolatban, melyeket már a megyei választmány is jóváhagyott: dr. Áldozó Tamást polgármesternek jelölte, Unger Tamás pedig a 9. számú egyéni választókerület önkormányzati képviselőjeként indul a választásokon. Erről ma délelőtt sajtótájékoztatón számolt be dr. Kovács Zoltán.
- 12 éve dolgozunk együtt dr. Áldozó Tamással, aki minden várossal kapcsolatos ügyet ismer a városfejlesztéstől a városüzemeltetésig. Ha őt választják meg az emberek, az annak folytatása lehet ebben a városban, amit én képviseltem eddig. Unger Tamás az előző ciklusban önkormányzati képviselőként is dolgozott, eddigi munkája mellett azért esett rá a választás, mert igazgatóként ő vezeti a két legnagyobb városi intézményt, az összevont Közgázt és Mezőt, amely ebben a körzetben található; sok kapcsolódás mellett a tapasztalat és a terepismeret is alkalmassá teszi őt erre a pozícióra- összegezte a megyei kormányhivatal vezetője a párt döntéseit.
Dr. Áldozó Tamás elmondta, a 12 éves kapcsolat, együttműködés, amely dr. Kovács Zoltán polgármesterhez kötötte csak átalakul, de nem szűnik meg.
- Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőként továbbra is segíti a várost; a képviselőtestület ezután is számít majd tapasztalataira és a stratégiai döntések meghozatalánál a jövőben is minden alkalommal ki fogjuk kérni a véleményét. A munka tekintetében a folytonosságot szeretném hangsúlyozni, amely ugyanazt a tempót és értékek vállalását jelenti, amik mentén az elmúlt 12 évben is dolgoztunk; csak a felelősség fog másként megoszlani közöttünk. Az évek alatt rengeteget tanultam polgármester úrtól és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem.
Dr. Áldozó Tamás szerint óriási megtiszteltetés a város számára az, hogy dr. Kovács Zoltán lett a megyei kormányhivatal vezetője, hiszen ez azt jelenti, hogy a megyében egy befolyásos, komoly súllyal rendelkező szervezetnek pápai vezetője lett; meggyőződése, hogy ebből a pozíciójából dr. Kovács Zoltán rengeteget tud majd segíteni a városnak.
Régi-új szerepről van szó az én esetemben - utalt az előző ciklusban betöltött önkormányzati képviselői munkájára Unger Tamás a sajtótájékoztatón, majd kiemelte, nagy megtiszteltetés számára, hogy őt kérték fel erre a tisztre.
- Polgármester úr után nehéz feladatom lesz, ismerve az ő precizitását és munkabíró képességét, ugyanakkor hangsúlyoznám a nyitottságomat. Mint minden önkormányzati képviselőnek, nekem is az a célom, hogy a körzetben lakók minél jobban érezzék magukat a környezetükben; szép és egyre szebb környezetben tudjanak élni. Hamarosan egy a körzetre vonatkozó, komplett programmal fogok bemutatkozni-mondta a képviselőjelölt.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!