Értékelvű és értékalapú közigazgatást és államigazgatást, csapatjátékot szeretne dr. Kovács Zoltán


2011-01-03 21:21:34  | cikk: Tóth Tamara  | 


Értékelvű és értékalapú közigazgatást és államigazgatást, csapatjátékot szeretne dr. Kovács Zoltán főképe
A kormány  2011. január elsején  megalakította a tizennégy szakigazgatási szervet magukba foglaló megyei kormányhivatalokat.
A hivatalok ügyfélszolgálati irodái huszonkilenc helyszínen kezdték meg működésüket; a megyeszékhelyeken egy-egy, a fővárosban négy kormányablak nyílt, és további hét megyei jogú városban - Érden, Cegléden, Vácon, Hódmezővásárhelyen, Sopronban, Nagykanizsán és Dunaújvárosban - fordulhatnak az irodákhoz az állampolgárok.
Dr. Kovács Zoltán - hivatalba lépését követően - ma délután a területi, államigazgatási szerv együttműködését kérte Veszprémben, a Megyeházán tartott sajtótájékoztatón.
- Értékelvű és értékalapú közigazgatást és államigazgatást szeretnék, hiszen a területi államigazgatás nem mindig találkozik az állampolgárokkal- összegezte dr. Kovács Zoltán a jövőre vonatkozó terveit. Rövid bemutatkozás után rátért a főbb gondolatokra. Mint mondta azt szeretné, ha elégedett ügyfelek távoznának a ma nyílt kormányablakoktól. Hosszabb távú célként a decentralizációt nevezte meg; 2013-ra pedig meg kell teremteniük a lehetőségét arra, hogy járási városokban is kialakuljanak a Kormányablakok.
A szakmai irányítás, amely eddig vezette a hivatalokat, továbbra is megmarad - hangsúlyozta a kormánymegbízott; az egyablakos ügyintézés által a polgárok egy helyen, a kormányablaknál intézhetik legtöbb hatósági ügyüket, ahelyett hogy hivatalok sokaságát keresnék fel.
Csapatjátékra van szükség- mondta dr. Kovács Zoltán. Saját megfogalmazása szerint, ő alapvetően csapajátékos, még akkor is, ha most ő lett a csapatkapitány. Szeretné, ha ebben az egységes szervezetben egyként értékelné minden csapatjátékos a munkát, de ha valaki a csapatban nem húz, akkor át fog menni edzőbe és le fogja cserélni azt.
Dr. Kovács Zoltán kihangsúlyozta, ezzel a koncentrációval pénzt spórolnak meg az országnak, ezért is hozta létre a Parlament az integrált kormányzati ügyfélszolgálatokat, más néven a kormányablakokat.
Ezt követően dr. Nagylaki Csilla, a Veszprém Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője az előttük álló feladatokról beszélt. Az egységesített hivatal létrehozását nevezte meg fő célként, mely jelenleg funkcionális szervezeti egységekből-pénzügyi terület, informatika, koordináció, munkaügy –áll és ezek összevonását szeretnék elérni. Fontos határidőként kiemelte január 15-ét, addig ugyanis meg kell történnie a hivatal átvétel-átadásának. Végül a holnapi nap beosztásáról beszélt, amikor is dr. Kovács Zoltán részletesen átbeszéli a jövőre vonatkozó teendőket a jelenlegi funkcionális szakigazgatási szerv vezetőivel.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!