Az atléták is kiválnak a Pápai SE-ből


2015-02-18 10:02:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az atléták is kiválnak a Pápai SE-ből főképe
Több cikkünkben is foglalkoztunk már a Pápai SE szakosztályainak helyzetével, arról már korábban beszámoltunk, hogy a tartozások, a pályázatok elmaradása miatt távollétében leváltották Stemmer Istvánt az elnöki pozícióból, a február 6-ai küldöttközgyűlésen pedig Kovács Kristófot választották meg az egyesület első emberének. Pár nappal később az is nyilvánossá vált, miszerint a sakkozók májusban elhagyják az egyesületet, és Szabadgyalog Sakk Egyesület néven nyártól új keretek között vesznek részt a versenyen. Mostanra az is kiderült, a vízilabda szakosztály és a Pápai SE bankszámláján is tetemes hiány mutatkozik - a PSE bankszámláján egy öt, míg a vízilabda-szakosztályáén egy négy számjegyű összeg található. A pólósok problémájára megoldása jelenthetne, hogy a sakkozókhoz hasonlóan kilépnének a PSE-ből, és egy új klubban tiszta lappal folytatnák a versenyzést. Ezzel azonban egy probléma van, az újonnan alapított sportegyesületek két évig nem pályázhatnak a társasági adóra, mely elengedhetetlen a vízilabda-szakosztály működéséhez, így a sportolók jelen állás szerint kénytelenek maradni a PSE-ben. Nem ejtettünk még szót az atlétákról akik - a Stemmer István leváltásáról szóló voksolásnál, és az új elnök megválasztásánál is tartózkodtak - a legutóbbi információink szerint szintén a kiválást fontolgatják. A pletykák valóságtartalmáról és az egykor szebb napokat látott egyesületnél kialakult helyzetről Kis Károlyt, az atléták vezetőjét kérdeztük.
- A hír igaz, a jövőt új egyesületben képzeljük el, döntésünkben a hozzánk járó gyerekek szülei is megerősítettek minket - nyilatkozta a kiváló edző. Az ok egyszerű, tiszta, átlátható viszonyok között szeretnénk versenyezni, sajnos itt tartunk, nem maradt más választásunk, mint egy új egyesület megalapítása, mely a Pápai Atlétikai Club (PAC) névre hallgat majd. Jelenleg korai lenne részletekről beszélni, minden képlékeny, a hivatalos bírósági bejegyzés után először elnököt választunk, több jelöltben is gondolkodunk, a nevek egyelőre nem publikusak, ahogy az ötfős elnökségé sem.
Kis Károly elmondta, a február 6-ai közgyűlés óta neki sem sikerül elérnie Stemmer Istvánt, a hétvégén induló versenyszezon első bajnokságán pedig szülői segítséggel vesznek részt. Az egyre csak dagadó botránnyal a későbbiekben tovább foglalkozunk.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!