A Pápai SE elnöke miatt nagy bajba kerültek vízilabdázóink


2015-01-13 15:04:17  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu  | 


A Pápai SE elnöke miatt nagy bajba kerültek vízilabdázóink főképe
A 2011-es év törvényi változásai lehetővé tették, hogy a nyereséges vállalkozások társasági adójukkal támogassák a látványcsapat-sportágak (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) képviselőit. A rendszer egyszerre biztosít előnyöket a sportegyesületeknek és a támogató cégeknek is. 2014. július 1-től már a negyedik évet kezdték meg a támogatásokban. Városunkban a Pápai Egyesített Labdarúgó Club, a Bakonyerdő Pápa, a Motax Concordia Pápa KC, a Pápai SE vízilabda szakosztálya, a Sportoázis NKK női kézilabda alakulata és a Kilián DSE szerepelt a társasági adóra jogosultak szűk körében. Dr. Áldozó Tamás polgármester a támogatással kapcsolatban elmondta, a mostani év az első olyan, amikor az összes Pápán működő egyesület a szövetség által meghatározott összeget 100 százalékban le tudta hívni.
- Nem volt még példa arra, hogy az egyes szakszövetségi határozatoknak megfelelő mennyiségű társasági adót valamennyi egyesület az utolsó fillérig össze tudja gyűjteni, ebben az évben így történt. Szeretnék köszönetet mondani dr. Kovács Zoltán képviselő úrnak, aki óriási segítséget nyújtott ezeknek a pénzeknek az összegyűjtésében. A Pápai Kosárlabda Club 19 millió 400 ezer, a Kilián DSE 8 millió, az Elekthermax Vasas SE 12 millió 414 ezer 621, a Sportoázis NKK pedig 6 millió 456 ezer forint társasági adót tudott összegyűjteni, ami azt jelenti, hogy összesen 46 millió 270 ezer 621 forint kerül be a pápai sportéletbe, emellett a Pápai Egyesített Labdarúgó Club 125 millió forint értékben tudta kihasználni a rendelkezésükre álló keretet.
A polgármester sajnálatát fejezte ki, hogy a Pápai SE vízilabda szakosztálya – önhibáján kívül – kimarad a társasági adó nyújtotta kedvezményekből.
- A szakosztály a Pápai SE elnöke lustasága, trehánysága miatt több millió forint olyan támogatástól esett el, amely az ott sportoló fiatalok sportolási feltételeit, az egész éves munkájukat meghatározza. Ezzel a hozzáállással Stemmer István elnök úr ezt a közösséget gyakorlatilag ellehetetlenítette, nem értjük, hogy miért.
Cseh László, a szakosztály edzője megerősítette dr. Áldozó Tamás állításait.
- Sajnos október eleje óta nem tudjuk felvenni a kapcsolatot az elnökkel, sem a telefonhívásainkra, sem az üzeneteinkre, de még a tértivevénnyel feladott levelünkre sem válaszolt. Lakásán is kerestük, de nem találtuk otthon. A polgármesteri hivatalhoz fordultunk segítségért, mivel azonban a Pápai SE önálló egyesület, ilyen módon nincs beleszólásuk a PSE életébe. A december 29-én, 17 órára összehívott közgyűlést néhány órával az esemény előtt lemondta, majd az általa kitűzött január 6-ai alkalmon meg sem jelent, mintegy 30-an vártak rá a Pedagógus Művelődési Otthonban. Nem maradt más választásunk, meg kell tennünk a feljelentést. Legnagyobb sajnálatunkra – mivel az elnök elmulasztotta benyújtani a szükséges pályázatokat - a társasági adó és az önkormányzat nyújtotta kedvezménytől is elestünk, számításaink szerint körülbelül 10 millió forintos kár érte a szakosztályt. Az őszi forduló költségeit tagdíjból és a Szanyépszer Kft. segítségével fedeztük, hogy mit hozhat a jövő, egyelőre nem tudom megmondani. Ebben a hónapban szeretnénk rendkívüli közgyűlést összehívni, ahol ha Stemmer István nem jelenik meg, távollétében leváltjuk, módosítjuk az alapszabályt, így talán hozzáférhetünk az egyesület számlájához is, mert abban az elszomorító helyzetben vagyunk, hogy azt sem tudjuk, van-e – és ha igen, mennyi – pénz a számlánkon.
Az üggyel kapcsolatban természetesen Stemmer Istvánt is kerestük, sajnos nekünk sem sikerült elérnünk.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!