Elhelyezték az alapkövet – Kezdődhet a Gyurátz iskola bővítése


2013-03-03 13:56:59  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Elhelyezték az alapkövet – Kezdődhet a Gyurátz iskola bővítése főképe
Ünnepélyes keretek között letették a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola bővítését szimbolizáló alapkövet az oktatási intézmény udvarán ma délelőtt.
A jeles esemény előtti istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdetett igét. Az alapkőletételre szép számú ünneplő közösség gyűlt össze a Gyurátz iskola udvarán, ahol Polgárdi Sándor esperes felolvasta az alapkőokiratot.
– A keresztyén élet és nevelés alapja e században is a templom, valamint az iskola marad. Reményik Sándor sorai nem veszítették el aktualitásukat. Ezen a lutheránus szigeten az itt folyó, remélhetőleg generációkon átívelő szellemi, lelki munkának próbálunk keretet teremteni. Az oltalom és nyitottság jelszó mentén olyan sziget épül, amely biztosítja lakói védelmét, de nyitva áll minden jó szándékú, Istent kereső ember előtt – hangzott el Polgárdi Sándortól.
Az esperes elmondta, az alapkőurnában elhelyezték egyebek mellett az okiratot, a Magyar Nemzet és a Veszprém megyei Napló március másodiki lapszámát, az Evangélikus élet e hétvégi kiadását, a Pápai Evangélikus Egyházközség presbitériumának névsorát, valamint a Gyurátz iskola tanárainak, diákjainak neveit.
Az iskolaudvaron Szemerei János mondott áldást. – Legyen az itt felépülő épület az iskola, az oktatás, a nevelés, de az evangéliumról szóló hiteles bizonyságtétel helye is. Legyen olyan ház, amely Isten dicsőségét hirdeti, továbbá segítséget ad a diákoknak, az ide járó gyerekek családtagjaink arra az útra, amely a bölcsesség útja lehet – fogalmazott áldásában a püspök.
Az alapkő Polgárdi Sándor, Szemerei János, Venczel Csaba egyházközségi felügyelő, valamint Zsegraics Gyula, a kivitelezést végző Bótakő Kft. ügyvezető igazgatójának a közreműködésével került a nyughelyére, amelyet márvány fedlappal zártak le.
Az ünnepségen részt vett többek között dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, országgyűlési képviselő, Töreki Sándor, Veszprém megye rendőrfőkapitánya, Unger Tamás, Pápa alpolgármestere, valamint a város képviselő-testületének több tagja is.
Az építési munkálatok március 4-én kezdődnek, majd várhatóan augusztus 3-ára fejeződnek be.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!