Hó borította be a várost


2013-01-17 10:21:51  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Hó borította be a várost főképe
Ma reggel ismét kézbe kellett venniük a pápaiaknak a hólapátokat, ugyanis szerda késő este óta intenzív havazás „boldogítja” a város életét. A Városgondnokság munkatársai hajnali két órától folyamatosan, 15-16 géppel és kézi erővel takarítják a havat a város területén – tájékoztatott Bánhidi László, a Városgondnokság intézményvezetője. Hozzáfűzte, az állandó havazás miatt a Városgondnokság munkája szélmalomharcnak tűnhet, az utak csak a rendkívüli hóesés elálltával válnak jól járhatóvá. Bánhidi László ezért arra kéri a lakosságot, hogy gépjárművel kizárólag abban az esetben induljanak útnak, ha nagyon szükséges, és a gépjármű fel van készítve a télies időjárásra.

Veszprém megyében a reggeli órákig átlagosan 15 centiméternél is több hó esett. Az intenzív havazás jelenleg is tart, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen 45 munkagéppel végzi a hóeltakarítást. A folyamatos munkavégzés ellenére a Magyar Közút Zrt. által üzemeltetett útszakaszok egyelőre nehezen járhatóak a tehergépjárművekkel közlekedők számára. Mindez a megye teljes területére igaz, főleg a 8-as, 83-as és 84-es főutak térségében – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Zrt. szóvivője.
A Magyar Közút Zrt. ezért arra kéri a nehézgépjárművekkel, főleg a nyergesvontatókkal közlekedőket, hogy egyelőre ne induljanak útnak Veszprém megyében, mivel több útszakaszon is könnyen elakadhatnak, megcsúszhatnak.

Polgár Elemér, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Üzemmérnökségének vezetője kérdésünkre elmondta, Pápán a délelőtti órákig közel 20 centiméter hó esett. A pápai üzemmérnökség munkatársai 15 hóekével takarítják az utakat, amik azonban a folyamatos havazás miatt továbbra is téliesek.
Polgár Elemér és Bánhidi László kiemelte, a két intézmény munkatársai minden tőlük telhetőt megtesznek a közlekedési viszonyok normalizálása érdekében, de a rendkívüli havazás okozta nehézésgek miatt a lakosság türelmét és megértését kérik a hóeltakarítást illetően.

Bővebb információk: ITT.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!