Sajtótájékoztatón összegezte a testületi ülést a polgármester


2012-01-26 21:16:53  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Sajtótájékoztatón összegezte a testületi ülést a polgármester főképe
Sajtótájékoztatón ismertette a média képviselőivel dr. Áldozó Tamás polgármester a mai testületi ülés zárt kapuk mögött tárgyalt napirendi pontjait. A képviselőtestület magánszemélyekkel közösen korábban megalapította a Pápai Szeletelt és Darabolt Hústerméket Csomagoló Kft.-t, amely pályázati úton jutott fejlesztési forráshoz.
- Ez a gazdasági társaság komoly fejlesztési forráshoz jutott, amit pályázat útján nyert és a pályázat támogatási szerződését január 31-ig kell aláírni. A beruházás részben az elnyert összegből, részben banki, részben pedig saját finanszírozásból fog megvalósulni. Már a megalakulásakor is az volt a cél, hogy a társaság tulajdonosi szerkezete képezze a Pápai Hús 1913. Kft. tulajdonosi szerkezetét is. Ma arról döntöttünk, hogy azt a 20 százaléknyi üzletrészt, ami eddig is köztulajdonban volt - hiszen ebből 8,43 százalék a város önkormányzatáé, 11, 57 százalék pedig a Pápai Vízműé volt - mostantól a Pápai Városfejlesztő Kft. testesíti meg ebben az új gazdasági társaságban. Ma a köztulajdon és a magántulajdon tekintetében ugyanazok a tulajdonosai a Pápai Szeletelt és Darabolt Hústerméket Csomagoló Kft. -nek, mint a Pápai Hús 1913. Kft.- nek. A cég megalapításának logikája pedig az volt, hogy a Pápai Hús 1913.Kft. üzemméreténél fogva nem indulhatott semmilyen pályázaton. Ez a 20 százalék egy 25 millió forintos törzstőkével rendelkező társaságban jelenik meg,  s ehhez fel kellett emelni az önkormányzat törzsbetétjét 5 millió forintra, melyet a költségvetésben fogunk biztosítani. A zárt ülés során még egy jelentést is tárgyalt a képviselőtestület, hiszen 5 hektárnyi ipari terület eladása van folyamatban, az ülésen került megkötésre az adásvételi szerződés, ez mindenféleképpen foglalkozásbővítést fog jelenteni - mondta dr. Áldozó Tamás.
Az ülés további részében egy személyi ügyet tárgyaltak meg a képviselők, hiszen január 24-én lejárt dr. Vörös Ibolya korábbi intézményvezetői megbízatása.
- A mai ülésen egyhangúan döntöttünk és dr. Vörös Ibolya újabb öt évre megkapta a bizalmunkat. Ezen kívül pedig két olyan rendeletről döntöttünk, amelyekről a közelmúltban hoztunk döntést, azonban egy időközben született törvény arra kötelezett minket, hogy felülírjuk a rendeletünket és mérsékeljük a díjait, ez leginkább a vízdíjat érintette. Tavaly Pápán átlagosan 5, 8 százalékos díjemelésről döntöttünk, melyet ma a törvényi előírásnak megfelelően 4, 2 százalékra mérsékeltünk, valamint a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos rendelet díját kellett csökkentenünk, ez elsősorban azokat érinti, akik szippantják a keletkezett szennyvizet és nem csatornában vezetik azt el.
A nap további részében rendeletet alkotott a testület a HPV- elleni (Humán Papilloma Vírus) védőoltás további támogatásáról. Pápa Város Önkormányzata átvállalja a három védőoltásból álló oltássorozatból a második és a harmadik oltás költségeit, amennyiben a gyermek szülője vagy más törvényes képviselője az első oltást megfizeti. A rendelet hatálya Pápa város közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen is a szülőjével vagy más törvényes képviselőjével Pápa városban lakó, tárgyévben 13. életévét betöltő lánygyermekekre terjed ki.
Dr. Áldozó Tamás a sajtótájékoztató végén a vegyes ügyek közül kiemelte a Magyar Labdarúgó Szövetség megkeresését, a 2014. évi U-19 Európa-bajnokság döntő fordulójának megrendezésében történő közreműködéssel kapcsolatban. Az MLSZ tervezett pályázata szerint a bejutó legjobb nyolc válogatott két csoportban versenyez 2014. július 18-30. között. A tervek szerinti helyszínek: Győr-Pápa, illetve Budapest-Székesfehérvár.
- Ez mindenféleképpen megtisztelő és többek között az egyik hozadéka annak, hogy Pápán NBI-es futballcsapat székhelye van - fogalmazott a polgármester.


Képek:


Címkék: testületi ülés
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!