Új vízszállítóval egészült ki a pápai tűzoltóság gépjárműparkja


2011-05-15 18:56:30  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Új vízszállítóval egészült ki a pápai tűzoltóság gépjárműparkja főképe
Másfél milliárd forint értékben tizenegy tűzoltóautót adott át Pintér Sándor április 26-án, Budapesten. A tűzoltóságot is felügyelő belügyminiszter 9000 literes vízszállító járművet adott át Nagykanizsa és Zalaegerszeg hivatásos tűzoltóságának, míg 6800 literest kapott Ajka, Baja, Balatonfűzfő, Debrecen, Hatvan, Mezőkövesd, Nyergesújfalu és a miskolci regionális műszaki mentőbázis valamint Pápa Város Hivatásos Önkormányzatának Tűzoltósága.
Pápa Város Hivatásos Önkormányzatának Tűzoltósága és fenntartója másfél évvel ezelőtt nyújtott be pályázatot új vízszállító gépjárműre, mivel az eddig használt vízszállító autó korából fakadóan üzembizonytalan volt.
- Az új gépjármű közel 7000 liter víz szállítására alkalmas, Volvo motor hajtja, állandó összkerék meghajtású és viszonylag jól viselkedik terepen. Alapvetően tűzoltásra alkalmas funkcióval van ellátva, tehát szivattyúval rendelkezik és egy érintőképernyős panelről lehet vezérelni, de működik manuálisan is - mondta el kérdésünkre Németh Tamás tűzoltóparancsnok.
A Renault márkájú vízszállító 82,5 millió forintba került, melyből 15 millió forintot a fenntartó önkormányzat, másfél millió forintot pedig a tűzoltóság vállalt. A város nevében Unger Tamás alpolgármester a Flórián-nap alkalmából adta át ünnepélyesen az indítókulcsokat.
- Tűzoltóságunk gépparkja és felszereltsége tekintetében országos szinten is kiemelkedő helyen szerepel.  Viszonylag új a technikánk, gépállományunk két 10 éves gépjárműfecskendőből, egy négy éves erdőtüzes gépjárműből és egy 1 éves gépjárműfecskendőből, valamint egy teljesen új vízszállító gépjárműből áll. A következő beruházásunk a lassan 40 éve szolgáló létrás autó leváltását fogja megcélozni - mondta a tűzoltóparancsnok a jövőt illető tervekről.
A tavalyi év kiugró volt a kivonulási esetek számát tekintve, hisz közel 900 alkalommal vonultak ki tűzoltóink hívásra. Az új jármű a működési területen élő 63 ezer ember biztonságát szolgálja és növeli.

Képek:

Kapcsolódó cikk(ek):
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!