A lánglovagokat ünnepelték


2011-05-08 08:20:25  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A lánglovagokat ünnepelték  főképe
Pápa Város Hivatásos Önkormányzatának Tűzoltósága megalakulásának 140. évfordulóját ünnepelte tegnap a hagyományos Flórián Napon. Az ünnepi műsor előtt a kapitányság vezetői elhelyezték a Flórián szobornál a megemlékezés koszorúit, majd a Jókai Mór Művelődési Központban Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a tűzoltókat. - A tűz az egyik legfélelmetesebb elemi erő. Az ember ősidők óta ösztönösen retteg tőle, és tiszteli azt, aki legyőzi. Ez is oka annak, hogy mitikus áhitattal tekintünk a tűzoltókra. nekünk, átlagembereknek szinte felfoghatatlan , hogy valaki olyan hivatást választ, mint a tűzoltóké, akik nehéz és embert próbáló körülmények között állnak helyt nap, mint nap, állandó készültségben élnek, soha nem tudják, hogy a következő pillanatban nem kell-e kockáztatniuk azt, ami minden ember számára a legdrágább: az életüket. És mindezt miért teszik? Értünk. A biztonságunkért, az életünkért-fogalmazott az alpolgármester. Pápa Város Hivatásos Önkormányzatának Tűzoltósága minden évben hagyományosan ezen a napon adja át Az év Pápa Városi Tűzoltója címet. 2011-ben a kitüntető címet Szalai András tűzoltó főtörzsőrmesternek adományozta. A Flórián Nap alkalmából soron kívül tűzoltó főtörzsőrmesterré léptette elő Soós Balázs tű. törzsőrmestert valamint tűzoltó törzsőrmesterré léptette elő Szalai Gábor tű. őrmestert. Dicséretben és jutalomban részesítette Bedecs Gábor főhadnagyot, Imre István főtörzsőrmestert, Szalai Szabolcs főtörzsőrmestert, Murai Balázs törzsőrmestert, Markács Zsolt törzsőrmestert, Porga Krisztián főtörzsőrmestert, Bereczki Péter főtörzsőrmestert és Kovács Péter főhadnagyot. A Magyar Tűzoltó Szövetség eredményes munkássága elismeréséül szolgálati érem kitüntetésben részesítette Csillag István tű. őrnagyot és Németh Péter tű. főtörzsőrmestert. Bolla Róbert tű. főtörzsőrmester a megyei tűzoltó napon Veszprém Megye Tűzoltója címet vehette át a városban és a megyében végzett kiemelkedő munkája elismeréséül.  A pápai tűzoltóság az évforduló alkalmából a szervezetük részére nyújtott támogatás elismeréseként emléktárgyat adományozott dr. Áldozó Tamás polgármesternek, valamint Kontrát Károly államtitkárnak és dr. Kovács Zoltánnak országgyűlési képviselőnek. A politikusok az emléktárgyat hivatali elfoglaltságuk miatt későbbi időpontban veszik át.

A 65 éves Fúvószenekar ünnepi műsorral köszöntötte a lánglovagokat, majd az április 26-án, Veszprémben átadott új tűzoltóautón átvágták a nemzetiszín szalagot a színház előtt. A jó hangulatú nap ismét a Spartacus pályán folytatódott főzéssel, focival és különböző játékokkal.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!