A kórház vezetése reagált a Jobbik állításaira


2011-01-27 20:06:05  | cikk: mo  | 


A Jobbik igaztalan állításokkal támadta meg a pápai kórházat – reagált a tegnapi sajtótájékoztatón elhangzottakra dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója. Az intézményvezető szerint, amikor a hazipatika.com internetes oldalon történő szavazás öt évvel ezelőtt elindult, akkor mindenki presztízskérdésnek tekintette, hogy az adott intézménye jó helyen végezzen. A főigazgató kihangsúlyozta, ezek a szavazatok nem a mindennapi munkát értékelik, ez nem szakmai értékelés.
Sokkal inkább meggyőző a kórház saját értékelési rendszere – tette hozzá dr. Vörös Ibolya -, hiszen a kórház minőségbiztosítási rendszere lehetővé teszi, hogy az intézményben kezelt betegek kérdőíven nyilatkozzanak az ellátás minőségéről.
- A betegek értékelése szerint az 1-5 skála figyelembe vételével az elmúlt évben 4,2-4,5 közötti minősítéseket kaptunk – fogalmazott dr. Vörös Ibolya.
A főigazgató elmondta, hamis az az állítás, hogy a gyermekosztály működési engedélye ideiglenes. Leszögezte: az egész intézményre nézve érvényes és végleges, határozatlan idejű működési engedéllyel rendelkeznek.
A gyermekosztály hőmérsékletére vonatkozóan a főigazgató arról tájékoztatott, sem a főorvoshoz, sem az osztályon feladatot ellátó személyzethez, sem pedig a kórház műszaki vezetéséhez olyan irányú panasz nem érkezett, mely szerint az osztályon 20 fok alatti hőmérséklet tapasztalható.

A Jobbik a kórházat őrző és takarító cégekkel kapcsolatos feltételezését dr. Vörös Ibolya visszautasította. A szolgáltató cégek a munkát a jogszabályoknak megfelelően kiírt közbeszerzési eljárás keretében nyerték el. A főigazgató kihangsúlyozta, a közbeszerzési eljárást nem a Gróf Esterházy Kórház, hanem egy külső cég folytatta le, így az takarító cég nyílt eljárás keretében, az őrzésvédelemmel foglalkozó cég pedig meghívásos rendszer keretében nyerte el a pályázatot.

A kórház főigazgatója az orvoshiánnyal kapcsolatban kijelentette, kiváló szakemberek dolgoznak a pápai kórházban, és ha egy-egy területen időszakosan hiány mutatkozik, megpróbálják pótolni a szakembereket. Dr. Vörös Ibolya hozzátette, a kórházba több új orvos érkezett, a gyermekosztályon egy új gyermekorvos belépése mellett a házi gyermekorvosok is feladatot vállalnak az ügyeleti ellátásban.
- Nem igaz, hogy nem teszünk meg mindent annak érdekében, hogy a kórházba új orvosokat tudjuk idecsábítani, foglalkoztatni. Az elmúlt évben összesen három kolléga hagyta el az intézetet. Ennek ellenében jött egy új radiológus főorvos, új kórbonctan főorvosunk van, az aneszteziológiai szolgálatot is egy új úr vezeti. A sürgősségi osztályra három új orvosdoktor érkezett. A kórház mindent megtesz, részben a pályáztatással, részben pedig a kapcsolati tőke mozgósításával annak érdekében, hogy az orvoshiányt kezelje, és kiváló szakembereket foglalkoztasson – reagált a Jobbik által feltett kérdésekre dr. Vörös Ibolya.

A főigazgató elmondta azt is, a Jobbik részéről irányába személyes megkeresés nem történt, ezért igaztalan az az állítás is, hogy felvetett kérdéseikre elutasítás volt a válasz. Dr. Vörös Ibolya elmondta, nem érti a Jobbik magatartását, az egészségügy vonatkozásában eddig megvalósult az a politikai összefogás, amely pártállástól függetlenül a város intézményét támogatta.

Képek:

nincsenek képek

Kapcsolódó cikk(ek):
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!