Yanfeng Kft., Hirtenberger Bt., Pápai Hús Kft. - a város legnagyobb adófizetői


2020-02-07 12:18:25  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Yanfeng Kft., Hirtenberger Bt., Pápai Hús Kft. - a város legnagyobb adófizetői főképe
Városunk legnagyobb adófizető vállalkozásainak vezetőit, képviselőit fogadta ma délelőtt az önkormányzat, az immár több mint két évtizedes hagyománnyal bíró Vállalkozók Újévi Fogadásán. A Városháza üléstermében közel nyolcvan meghívott vett részt az ünnepi rendezvényen, melynek díszvendége ezúttal dr. Navracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa Program koordinálásáért felelős kormánybiztos volt.
A Városházán fogadta az önkormányzat  vállalkozásvezetőket

A megjelenteket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte, 1997-ben polgármesterként ő kezdeményezte a rendezvény létrehozását, hogy fehér abrosz mellett találkozzanak a város gazdasági társaságai az önkormányzattal, és a városvezetés köszönetet mondjon a befizetett adóforintokért, melyek hozzájárulnak a város működéséhez, fejlesztéséhez. A politikus beszédében Veszprém megye múlt évi teljesítményére és ezen belül városunk megyében elfoglalt helyére tért ki, a térség gazdasági teljesítményét országos viszonylatban is bemutatva.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a rendezvény történetét is felidézte

Dr. Navracsics Tibor előadásában az Európa Kulturális Fővárosa Program jelentőségét és lehetőségeit ismertette, hiszen 2023-ban Veszprém lesz e cím birtokosa. A kormánybiztos kiemelte milyen rövid és hosszútávú eredményei - köztük gazdasági eredményei - lehetnek e programnak Veszprém és környéke számára, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, Pápa városa is profitálhat közvetve az Európa Kulturális Fővárosa Programból. Egy másik vonatkozásban is megemlítette városunkat, mint mondta, Pápa városa, ha jól méri fel lehetőségeit és használja ki potenciálját meghatározó kapocs lehet Veszprém és Győr között.
Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos az Európa Kulturális Fővárosa Programról tartott előadást

A város múlt évi gazdasági teljesítményéről és az ezzel összefüggő adatokról tartott tájékoztatót dr. Áldozó Tamás polgármester. Előadásában kitért a lakosságszámra és korcsoportonkénti megoszlására, a foglakoztatás mértékére, a vállalkozások által befizetett iparűzési adó összegére, valamint a vásárlóerő alakulására. Az adatokat az előző évek számaihoz viszonyítva állapított meg tendenciákat, jellemző és előremutató folyamatokat.
Dr. Áldozó Tamás a város múlt esztendejének gazdasági mutatóiról szólt

A rendezvényen ezúttal is köszöntötték a város legnagyobb adófizetőit, a sor élén 2019-es adófizetése alapján ezúttal is a Yanfeng Hungary Automotive Interior System Kft., az autóipari beszállító céget a hasonló profilú Hirtenberger Automotive Hungary Safety Bt. követi az adófizetői sorban, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Pápai Hús Kft. állhatott fel helyi iparűzési adófizetése alapján. Az elismerő okleveleket dr. Kovács Zoltán és dr. Áldozó Tamás adta át.
A legnagyobb adófizető tavaly is a Yanfeng Kft. volt, képünkön Vallyon József gyárigazgató veszi át a díjat

A vállalkozók fogadásán adták át a Pápai Foglalkoztatási Paktum által alapított helyi vállalkozói díjakat is. A paktum tavaly alapította díjait három kategóriában: Az Év Társadalom Iránt Elkötelezett Vállalkozása, Az Év Esélyegyenlőség Iránt Elkötelezett Vállalkozása, Az Év Együttműködő Vállalkozása. A felhívásra beérkezett pályázatok alapján a Yanfeng Kft.
Az Év Esélyegyenlőség Iránt Elkötelezett Vállalkozása címet nyerte el a Gallus Kft., képünkön László Ervin HR vezető dr. Áldozó Tamás társaságában

Az Év Társadalom Iránt Elkötelezett Vállalkozása címet nyerte el, a Gallus Kft. pedig Az Év Esélyegyenlőség Iránt Elkötelezett Vállalkozása cím birtokosa lett. A díjazottakat a polgármester köszöntötte.

(További részletek a rendezvényről hamarosan.)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!