November végére elbontják az állványokat - jól halad a felújítás


2016-11-10 17:47:07  | cikk: ha  | 


November végére elbontják az állványokat - jól halad a felújítás főképe

Alig másfél hónapja, hogy elkezdték felújítani a Pápai Református Kollégium iskolaépületét, s máris jó hírekkel szolgáltak a kivitelezők. A nem túl kedvező időjárás ellenére is jól haladt a munka, a külső pucolás pár héten belül kész, legkésőbb a hónap végére elbontják a Jókai utcai szárnynál felépített állványzatot.

Mindeközben az épületben is folyamatosan dolgoznak a szakemberek. A keleti szárnyban az első és második emeletet ürítették ki a tanév elején: az első emeleten már kicserélték a régi nyílászárókat, s mindkét szinten folyik a szigetelés. Fekete Pál Péter, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma igazgatóhelyettese elmondta, hogy a szigetelést nem a tetőzet felől oldják meg, hanem álmennyezettel, abba kerül a kőzetgyapot. Az álmennyezet körülbelül 30 cm-t vesz el a termek belmagasságából, de ez az épület arányait ismerve nem jelentős térvesztés, tette hozzá Fekete Pál Péter.

Méretre gyártott műanyag nyílászárók kerültek a régiek helyére

A folyosók faláról lekerült a műanyag lambéria és elbontották a szekrényeket is, itt már a festők dolgoznak, glettelnek, csiszolnak. A járófelület is új burkolatot kap, a szürke kerámia helyett kellemes homokszínű, 40x40 cm-es gránitlapok kerülnek a folyosókra és a lépcsőfordulókba. A szakemberek már eltüntették a szintkülönbséget, a terület készen áll a burkolásra. Folyamatosan dolgoznak a fűtésszerelők, lassan elkészül a korszerű, szakaszolt fűtési rendszer, de a villanyszerelés is jól halad.

Készül az álmennyezetes szigetelés

Az iskola igazgatóhelyettese megköszönte, hogy a szakemberek figyelnek a tanítás rendjére is, a nagy zajjal járó munkákat szünetben végezték el. Az ütemterv szerint legkésőbb február végén vehetik birtokba a diákok a keleti szárnyat, utána az iskola másik részén látnak munkához a kivitelezők.

Képek:

Kapcsolódó cikk(ek):
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!