Perutz FC: Végleges a megyei első osztályú indulás


2015-07-20 19:30:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Perutz FC: Végleges a megyei első osztályú indulás főképe
Július 20-án kora délután ülésezett a Magyar Labdarúgó-szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága. A tanácskozáson szóba került a Perutz FC jövője is, hiszen ahogy arról korábban beszámoltunk, a szövetség határozata értelmében a csapat a második vonal helyett a megyei első osztályban vághat neki a küzdelmeknek, az MLSZ elnöksége ugyanis legutóbbi határozatában kimondta: „Új sportszervezet csapata csak a területileg illetékes bajnokság legalacsonyabb osztályába sorolható, kivéve ha NB I, NB II-es tagsága a korábbi sportszervezetnek azért szűnt meg, mert licence követelménynek nem tudott eleget tenni. Amennyiben az új sportszervezet vállalja, hogy a korábbi sportszervezet utánpótlását működteti, úgy a megyei I. osztályba sorolható. Az utánpótlás csapatok a bajnoki eredményeiknek megfelelő osztályban szerepelhetnek tovább. A besorolás feltétele, hogy a Megyei (Budapesti) Igazgatósághoz az új sportszervezet nevezése beérkezzen, annak az illetékes versenybizottság helyt adjon.” Mint megtudtuk, a bizottság határozata értelmében a Perutz FC – a kiesőhelyen végzett Sümeggel egyetemben - a megyei első osztályba került, a bizottság határozatát Bocskay László ismertette a sajtó képviselőivel.
- A Veszprém Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága versenyügyi eljárás keretében tárgyalás mellőzésével a Pápai Perutz FC nevezését a 2015/2016.évi bajnokság megyei I. osztályába elfogadta. A Versenybizottság megtárgyalta a klub kérését és megállapította, hogy megfelel a feltételeknek és a Pápai ELC utánpótlás csapatának működtetését vállalta. A 2015/2016. bajnoki év átmeneti idejében az MLSZ Elnökségének határozata értelmében, mivel a Pápai ELC csapata a helyezéseinek megfelelő bajnokságban indul, eltekint a megyei U19 és U16 bajnokságban csapatok indításától, ami mondanom sem kell, ez óriási terhet vesz le a vállunkról.
A határozatból kiderül, a Versenybizottság döntésénél figyelembe vette a városvezetés pozitív hozzáállását a csapat újjáépítésére, és azt, hogy céljuk a saját nevelésű fiatalokkal a mielőbbi NB III-as szint elérése. Bocskay László elmondta, nagy terheket ró a megyei első osztályú indulás az egyesületre, ezért rövid időn belül megkezdik a tárgyalásokat az önkormányzattal, és felkeresik a futballszerető vállalkozókat, akik reményeik szerint anyagi támogatásukkal a klub tevékenységét meg tudják könnyíteni. A Perutz természetesen a szurkolókról sem feledkezik meg, hamarosan rendkívül kedvező árak mellett megkezdik a bérletek árusítását.
Tóth Péter, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club ügyvezető igazgatója is üdvözölte a Versenybizottság döntését és elmondta, amennyiben a következő bajnoki évben nem jut fel az NB III-ba a gárda, a megyei versenykiírásnak megfelelően kötelezően indítania kell a megyei utánpótlás bajnokságban is csapatokat, függetlenül hogy kiemelt bajnokságban indulnak-e vagy sem. Dr. Áldozó Tamás méltányosnak tartja a Magyar Labdarúgó Szövetség döntését, olyannak, amely valós választ ad a 2015 tavaszán előállt problémákra.
- Az önkormányzat eddig egymillió forinttal támogatta a Perutz másodosztályú indulását, az augusztus 10-ei képviselőtestületi ülésre előterjesztést fogok tenni, amely olyan anyagi támogatást helyez kilátásba a Perutznak, mellyel biztonságban tud szerepelni a megyei első osztályban. Az önkormányzat részéről csakis az lehet az elvárás, hogy a város csapata saját erőből minimum az NB III-ban szerepeljen, melyhez a feltételrendszert a város a támogatókkal együtt igyekszik nagy biztonsággal garantálni.
Közben folyamatosan folyik a csapat játékosállományának kialakítása, július 20-án kora este második toborzóját is megrendezte a Perutz FC, erről hamarosan szintén olvashatnak hírportálunkon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!