Polgári perrel szereznének érvényt igazuknak a szocialisták


2015-04-17 10:23:56  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Polgári perrel szereznének érvényt igazuknak a szocialisták főképe
Hitelrontásért polgári pert indít Kovács Zoltán és Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselők ellen Gőgös Zoltán, a Magyar Szocialista Párt országos elnökhelyettese. Az ellenzéki politikus a pápai MSZP-irodában tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a nemrég nyilvánosságra került Leader-ügy kapcsán megfogalmazott kormánypárti vádak miatt tesz jogi lépéseket a további, nem közszereplő érintettel közösen. – Azért sem értem ezt a támadást, mivel egy olyan, 8 évvel ezelőtti támogatási ügyet hoztak elő, amit a létező összes hatóság oda-vissza kivizsgált és lezárt. Ráadásul belekevertek egy olyan személyt is, aki nem közszereplő – jegyezte meg Gőgös Zoltán.

A sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, jelenleg nem csak brókerügy, hanem földügy is van hazánkban. – Úgy látjuk, össze tudunk gyűjteni annyi bizonyítékot a földmutyival kapcsolatban, hogy újraindítsunk jogi eljárásokat, de ehhez kell az érintett vesztes gazdálkodók szerepvállalása is. Ezért a brókerbotránnyal foglalkozó honlapunkon közzétettünk egy levélmintát, aminek segítségével az érintettek kikérhetik a pályázataik bírálati anyagait. Nemcsak a sajátjukat, hanem a nyertesekét is – mutatott rá a szocialista országgyűlési képviselő, egyúttal jelezte, akár az MSZP-iroda ajtaja is nyitva áll a kárt szenvedett gazdálkodók előtt. Hozzátette: ezáltal reményeik szerint fény derülhet arra, ha tömeges visszaélések történtek.

Grőber Attila önkormányzati képviselő többek között arról tájékoztatott, hogy eddig 13 helyi Quaestor-károsult vette igénybe az MSZP által a brókerbotránnyal kapcsolatban felajánlott segítséget. Emellett a szocialisták pápai elnöke több kérdést is megfogalmazott, amik a helyi piacra, a 83-as főút fejlesztésére, valamint a vasút villamosítására irányultak. – A hozzánk eljutott információk szerint a piac üzemeltetése a városgondnokság felügyelete alól bérletbe kerül ki. Azonban keveset tudunk erről a bérleti rendszerről – mondta. Grőber Attila arra szeretne választ kapni, hogy mikortól, milyen hosszú időre, mekkora összegért, milyen feltételekkel adják bérbe a pápai piacot. Hozzáfűzte, egyes hírek szerint a leendő bérbevevő büntetett előéletű, ami igencsak aggályos. Az MSZP-s önkormányzati képviselő konkrét válaszokat vár a 83-as főút fejlesztésének és a vasút villamosításának témakörében is. Leginkább arra kíváncsi, mikor kezdődhetnek el ezek a beruházások.


Képek:


Címkék: MSZP | brókerbotrány
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!