Rekordkísérlet: Tánc 25 órán át


2014-10-22 13:28:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Rekordkísérlet: Tánc 25 órán át főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, a Civil Háló Szövetség, a Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány és a Rebel Lion Tánc-Sport Egyesület október 25-én szombaton 20 órától egészen vasárnap este 20 óráig maratoni tánc rekordkísérletet szervez, mely egyben a 15 éves születésnapját ünneplő Sportcsarnok eseménysorozatának záró rendezvénye is lesz. Az elképzelések szerint az óraátállítás nyújtotta lehetőséget kihasználva 25 órán keresztül folyamatosan táncolni fognak a vállalkozó szelleműek a Sportcsarnok küzdőterén felállított színpadon, melyet a 25. óra végén a Magyar Rekord Egyesület is hitelesíteni fog. A maratoni vállalkozás széleskörű összefogás keretében valósul meg, hiszen nemcsak a Pápán működő egyesületek, művészeti csoportok lépnek fel, hanem a könyéken fellelhető szinte összes tánccal foglalkozó csoport, kisközösség részt vesz a rekordkísérletben. 20-nál is több táncstílusban közel 500 táncos vesz részt a maratoni vállakozásban, melyhez a nézők is csatlakozhatnak az éjszaka folyamán, ugyanis a Vadvirág Néptáncegyüttes táncoktatásába illetve a hajnali három órakor induló diszkóba is bárki bekapcsolódhat. Az esemény kapcsán rendezett sajtótájékoztatón Baloghné Uracs Marianna, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója hangsúlyozta, a rendezvénnyel szeretnék azt is megmutatni, mennyi értéket képvisel, és mekkora közösségteremtő ereje van a táncnak.
- Régi vágyunk valósulhat meg ennek az esmények a kapcsán, melyet több partnerszervezettel közösen valósítunk meg. Városunk egyik büszkesége, komoly értéke az a sok-sok művészeti közösség, tánccsoport, mely a városban és a járásban a tánccal foglalkozik, különböző műfajban, különbőző életkorban. Azt gondoltuk, hogy egyszer egy nagy rendezvény keretében ezek a közösségek mutassák meg magukat, erre pedig nem is lehet jobb alkalom, mint a táncmaraton. Az október 26-ai óraátállítást kihasználva többszáz táncost láthatunk majd, és mivel szeretnénk, hogy ezt rekordként bejegyezzék, felvettük a kapcsolatot a Magyar Rekord Egyesülettel, akik a 25 óra alatt 25 táncműfajban megvalósuló rekordként remélhetőleg bejegyzik ezt az eseményt.
Kocsis Attila, a Rebel-Lion TSE elnöke, úgy fogalmazott, 17 éves rendezvényszervezői tapasztalatukat, táncos múltjukat és a megszámlálhatatlan versenyen szerzett tudásukat szeretnék ebbe az eseménybe beleépíteni.
- A rekordkísérlettel az volt a fő célunk, hogy minél több stílust szerepeltessünk ezalatt a 25 óra alatt. Az óvodásoktól a felnőtt táncosokon át egészen a Nyugdíjas Egyesületig mindenki színpadra áll, biztos vagyok benne, hogy aki eljön erre az eseményre nem fog unatkozni, és egy fantasztikus élményben lesz része. Lesznek olyan programok, ahova bárki beállhat, az éjszakai diszkóra, a néptánc oktatásra, a zumbára, az aerobicra szeretettel várunk mindenkit.

A részletes program megtalálható ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!