Honvédelmi ifjúsági verseny


2014-09-17 13:54:05  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Honvédelmi ifjúsági verseny főképe
Hatodik alkalommal hirdette meg a Honvéd Ezüst Nyíl Sportegyesület és a MH Pápa Bázisrepülőtér a Honvédelmi Ifjúsági Versenyt. A megmérettetés célja, hogy a sport eszközével a magyar haderőt népszerűsítsék, ápolják a honvédelmi hagyományokat, emellett hogy a fiatalok első kézből nyerhessenek tapasztalatokat a Magyar Honvédséggel kapcsolatban, betekintést nyerhessenek a katonák mindennapjaiba. A nevezők számát tekintve rekordot döntött az idei versengés, hiszen tíz általános, nyolc középiskola 80 tanulója vett részt a versenyen. A tanulók változatos elméleti és sport feladatokat hajtottak végre, a szellemi teszt után az akadálypályát kellett teljesítenie a diákoknak.
- A szellemi teszt során a honvédelemmel, történelemmel, sporttal kapcsolatos feleletválasztós teszt szerepelt a papíron, melyet az egészségügyi ismeretek követtek, mely során elméleti és gyakorlati feladatokat kellett végrehajtani – ismertette az első feladatokat Bíró András őrnagy, szervező. A 800 méteres akadálypályán négy állomást kellett leküzdeni, mindezt gyakorló gépkarabéllyal és egy 30 kilogrammos ládával a kézben. Először egy függőleges hálón kellett átjutni, majd a négy főből álló csapatra összesen 100 fekvőtámasz várt. A súlyhúzás után a csapattagok segítségével a vegyvédelmi ruha fel-, majd levétele volt a megoldandó próbatétel. A lövészet alatt légfegyverrel 10 méter távolságról kellett körös célba tüzelni, majd következett a hagyományos kézigránát célbadobás. Újdonság volt idén az úgynevezett „Mátrix-tájfutás”, mely során végig kellett menni a lehető legrövidebb időn belül a kijelölt pályán, érintve a kijelölt pontokat. Több csapat szinte hiba nélkül jutott túl az állomásokon, új csúcsok is születtek, a verseny győztesei pedig jogot szereznek arra, hogy részt vegyenek a jövő heti pákozdi országos bajnokságon.

Eredmények:

Általános iskolák:
1. Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola
2. Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola
3. Vargha Gyula Református Általános Iskola (Nemesgörzsöny)

Középiskolák:
1. Pápai Petőfi Sándor Gimnázium
2. Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola (Kisbér)
3. Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája

Részletes eredmények ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!