Több helyen szivattyúzták az esővizet


2014-09-14 10:39:16  | cikk: mo  | 


Az Útinform szolgálat legutóbbi összesítése alapján jelenleg összesen 27 úton van érvényben teljes útzár – egy kivételével mindegyik mellékút -, ez összesen közel 65 kilométernyi szakasz lezárását jelenti Baranya, Győr-Moson-Sopron, Pest, Vas, Veszprém és Zala megyében. Megyénkben a 8305 jelű út Pápa és a takácsi elágazás, a 4+000–8+500 km között a Gerence patak áradása miatti vízátfolyások okán van lezárva.

A Helyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője ma délelőtt arról tájékoztatott, a nagy esőzés miatt több mint 10 alkalommal riasztották a katasztrófavédőket, és körülbelül éjjel 2 óráig vonultak a tűzoltók. Csillag István elmondta, a legtöbb esetben pincékbe, udvarokba befolyó csapadékvíz miatt tettek bejelentést a kirendeltség illetékességi területén. A kirendeltségvezető hozzátette, Kupon a szántóföldekről lefolyó víz okozott problémákat. A katasztrófavédők minden esetben szivattyúzással számolták fel a károkat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint továbbra is első fokú riasztás van érvényben. Várhatóan hétfő délig, délutánig továbbra is több helyen várható további jelentős mennyiségű csapadék az országban. Az északkeleti területek kivételével területi átlagban még 15-35 mm csapadék hullhat esőből, záporból, zivatarból. Területi átlagban a legnagyobb mennyiségű csapadék a középső országrész déli felében a legvalószínűbb. Hétfőn a nap második felétől országszerte a csapadékhajlam csökkenése várható.

Képek:

nincsenek képek

Kapcsolódó cikk(ek):
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!