Özönvízszerű esőzés


2014-09-13 19:35:58  | cikk: mo  | fotó: Babos Petra  | 


Özönvízszerű esőzés főképe
Az intenzív esőzés miatt országszerte utakat zártak le és a csapadék hatására a vízállás-emelkedés is megindult az országban. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint az ár- és belvíz helyzet miatt jelenleg 17 útszakaszon, többségében mellékutakon van érvényben teljes útzár, de a nyugat-dunántúli megyékben számos félpályás korlátozás vagy útszűkület nehezítheti a közlekedést – adott tájékoztatást Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető.

A Helyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője arról számolt be, Pápakovácsinál megemelkedett a Séd vízszíntje, az áradás egy lakóépületet veszélyeztet. A katasztrófavédők homokzsákos védekezéssel akadályozzák meg a csapadékvíz betörését.
A városban több helyen gyűlt össze nagy mennyiségű víz, amelyet az intenzív csapadékhullás miatt a vízelvezető csatornák lassan tudtak elnyelni. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint továbbra is elsőfokú riasztás van érvényben Veszprém megyében, mely szerint több helyen várható jelentős vagy nagy mennyiségű eső. Az időjósok szerint a csapadékhajlam holnap sem szűnik, de nagyobb mennyiségű csapadékra vasárnap a Dunától keletre számíthatunk.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy főleg az éjszakai órákban fontolják meg, elindulnak-e, ha mégis az utazás mellett döntenek, fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek, mivel a vízátfolyásokat, iszapos útszakaszokat a korlátozott látási viszonyok miatt nehezebben vehetik észre. Kérik továbbá, hogy a figyelmeztető vagy korlátozó jelzéseket vegyék komolyan, a lezárt szakaszokon semmiképpen ne próbáljanak meg átkelni!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!