Top 16 asztalitenisz verseny


2013-09-01 14:46:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Top 16 asztalitenisz verseny főképe
Hét esztendő után a Bakonyjákói Asztalitenisz Kör valamint a Tarczy DSK a Tarczy Lajos Általános Iskola tornatermében ismét megrendezte a TOP 16 asztalitenisz bajnokságot. A verseny célja a 2006-ig megrendezett „Tízek” verseny hagyományának felelevenítése, hasonló hagyomány indítása volt, emellett fény derült a Pápa városi-körzeti felnőtt egyéni Top-verseny bajnoki címére is. A mezőnyben az NB III-ban szereplő versenyzők is részt vehettek, így a kupa jó felkészülés volt a 2013/2014. évi bajnokságokra. Nyőgér Istvántól, a Bakonyjákói Asztalitenisz Kör koordinátorától megtudtuk, a meghívottak közül végül 9-en tudtak részt venni a küzdelmekben, így egy négyfős és egy ötfős csoportot alakítottak ki, ahonnan a körmérkőzések után a csoportok első két helyezettjei keresztbejátszással kerülhettek az elődöntőbe, onnan pedig a legjobbak a fináléba. - Sajnos az első négy kiemelt közül Újvári István és Böde Róbert sem tudott részt venni a kupán, így a legesélyesebb ifjabb Dudás Szabolcs, de Nyőgér József és Sütő Gyula is eséllyel pályázhat az első helyre. Szeretnénk, ha a pápai és környékbeli fiatalok visszatérnének az asztaliteniszhez, úgy érzem, mostanában némi visszaesés tapasztalható az év eleji egyéni és páros versenyeken, régebben jóval többen űzték ezt a sportágat. Szeretnénk, ha lenne utánpótlás, épp ezért biztatok mindenkit, akit érdekel az asztalitenisz, hogy játsszon, gyakoroljon, járjon versenyekre.

Nyőgér István köszönetet mondott a Tarczy Lajos Általános Iskolának, amiért a termet biztosították számukra, a Bakonyjákói Asztalitenisz Kör a kupáról, oklevelekről gondoskodott, a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulása pedig a legjobbaknak járó érmekkel járult hozzá a sikeres lebonyolításhoz.

Végeredmény:
1. ifj. Dudás Szabolcs (Tarczy DSK, Pápa)
2. Nyőgér József (a nyárig Bakonyjákói Asztalitenisz Kör, az őszi szezontól Tarczy DSK, Pápa)
3. Sütő Gyula (Bakonyjákó)
4. Nyőgér István (Bakonyjákó)
5. Harasztia József (Pápa ill. Farkasgyepű)
6. Győrffy Tamás (Tarczy DSK, Pápa)
7. Horváth Béla
8. Tímár Tibor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!