Hömpölygő tömeg a nagysikerű Aegon Játszótéri Napon


2013-09-01 12:36:39  | cikk: pt  | fotó: pt, Weöres Sándor Ál  | 


Hömpölygő tömeg a nagysikerű Aegon Játszótéri Napon főképe
Ínycsiklandó ételek, hűsítő italok, egy kis sport, hangulatos zenék, énekes és táncos produkciók, számos izgalmas bemutató, valamint sok-sok játék – egyszóval minden adott volt ahhoz, hogy bárki számára felhőtlen, tökéletes kikapcsolódást és szórakozást nyújtson az Aegon Játszótéri Nap szombaton. Nem csoda tehát, hogy az egykori Kilián György lakótelep mindvégig napsütéses városrészi napjára nagyon sokan kilátogattak, a programoknak otthont adó helyszínt egész nap kicsik és nagyok százai töltötték meg élettel.
Az Aegon Játszótéri Nap főzőversennyel, illetve a Kilián Kupa elnevezésű labdarúgótornával indult a reggeli órákban. Aztán persze megnyitotta kapuit a gyerekek nagy kedvence, az ugrálóvár, emellett pedig többek között kalandhajó, népi játékok, játszóház, kézműves foglalkozások, lufihajtogató bohóc, pónilovaglás és sétakocsikázás is színesítette a programot. Az érdeklődők láthattak rendőrségi bemutatót, illetve megtekinthettek egy tűzoltóautót.
A rendezvényen fellépett Pápa Város Fúvószenekara, a Pápai Nyugdíjas Egyesület énekkara és tánckara, a Black Bunny Rock and Roll Club, valamint a Balance Stúdió. Műsort adtak a Weöres Sándor Általános Iskola diákjai, látványos baranta-bemutatót prezentált a Hét Csillag Egyesület, míg a Maszk Bábszínház a Mátyás király bolondos bolondja című bábelőadásával örvendeztette meg a közönséget.
A késő délutáni órákban a Les Taylor and the Swing Sisters zenekar varázsolt frenetikus hangulatot a rendezvénysátorba, majd dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Unger Tamás, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte a szép számban egybegyűlteket. Dr. Kovács Zoltán beszédében felidézte, Pápa városa és az Aegon-biztosító 10 évvel ezelőtt hozta létre az egykori Kilián-lakótelep játszóterét, ami köré mára már egy komplex rendezvénysorozat épült. Mint mondta, a rendezvény lakótelepi nappá nőtte ki magát, összehozza a helyi közösséget, és a rohanó mindennapok között ilyenkor remek lehetőség kínálkozik a beszélgetésre, kikapcsolódásra.
Unger Tamás megjegyezte, ezúttal szerencsére az időjárás is a kegyeibe fogadta az Aegon Játszótéri Napot, végig nagyon jó időben zajlottak a programok. Az önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek a városrészi napra, egyúttal köszönetet mondott a főzőversenyen résztvevő 17 csapat tagjainak, akik jótékony célra nagyon finom ételeket főztek a szabadidejükben. Kiemelte, a gasztronómiai megmérettetésnek köszönhetően rekordot jelentő összeg gyűlt össze, ami meghaladja a 120 ezer forintot – ez pedig a városrész bölcsődéjéhez és óvodájához kerül.
– Való igaz, 10. születésnapját ünnepli a játszótér. Ebből az alkalomból önkéntesek egy kis csoportjával kicsinosítottuk, rendbetettük a játszóteret és környékét, lefestettük a játékokat, valamint a legkisebbek örömére kicseréltük az egyik hintát. Az új hinta sokkal jobb és kényelmesebb, a gyerekek biztosan nagy örömüket lelik majd benne – fűzte hozzá Unger Tamás, majd megköszönte a kollégáknak, közreműködőknek a megfogalmazása szerint igazi nyárbúcsúztató közös rendezvénnyé váló, hatalmas sikert arató városrészi nap megszervezésében, lebonyolításában nyújtott segítséget.
– A rendezvény megszervezésekor az volt a legfőbb célunk, hogy minden korosztály számára megfelelő, élvezetes, szórakoztató kikapcsolódást kínáló programot állítsunk össze. Ebbe beletartozott a zene, a sport, a különféle játékok és szabadidős tevékenységek, valamint az érdekes bemutatók sora. Úgy érzem, teljes mértékben beváltottuk a kijelölt mottót, miszerint játszani, szórakozni sosincs késő egyik korosztály számára sem – nyilatkozta hírportálunknak a városrész önkormányzati képviselője.
Megtudtuk tőle, már másfél hónappal ezelőtt elkezdtek foglalkozni a rendezvény megszervezésével, megalkották a játszótéri nap vázát, majd megkeresték hozzá a fellépőket, előadókat. – Ezúton is köszönetet mondok azoknak az intézményeknek, egyesületeknek, amelyek a szabadidejüket feláldozva segítettek a roppant sikeres városrészi nap megvalósításában. El kell mondanom, a Weöres Sándor Általános Iskola és a Szivárvány Óvoda pedagógusai oroszlánrészt vállaltak mindebben – hangsúlyozta Unger Tamás.
A nagysikerű Aegon Játszótéri Nap Soltész Rezső fellépésével, majd jó hangulatú karaoke-bulival zárult.

Képek:

nincsenek képek

Az Aegon Játszótéri Nap labdarúgótornáján a gyerekek mezőnyében a Munkácsy Mihály Általános Iskola csapata végzett az első helyen. A dobogó második fokára a Weöres Sándor Általános Iskola tanulói állhattak fel, míg a harmadik helyezést a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai szerezték meg. A felnőttek között a Kilián-lakótelep gárdája bizonyult a legjobbank, mögöttük az Aegon-biztosító, majd a Polgármesteri Hivatal legénysége végzett. A főzőversenyen a Weöres iskola egy-egy csapata érdemelte ki az arany- és az ezüstérmet, a harmadik hely pedig a Tömör-családé lett.


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!