Veterán autók a Fő téren


2013-08-30 14:40:51  | cikk: Babos Petra  | 


Veterán autók a Fő téren főképe
A megújuló Fő téren sétálókat különleges látvány fogadta tegnap, hiszen 17 veterán autó parkolt a Nagytemplom előtt. Az autórégiségek sok érdeklődőt vonzottak a térre, ahol megcsodálták és le is fényképezték a nem mindennapi példányokat.  Sági Endre, a rendezvény szervezője elmondta, minden évben az ország más és más tájegységét látogatják meg veterán autóikkal és motorjaikkal.
-A VACH (Veterán Autóklub Magyarország) 22 tagból áll. Minden évben más helyszíneket keresünk fel, előző évben a Zemplénben jártunk, de voltunk már Erdélyben is, idén a 14. túrán a Bakonyt választottuk úti célul. A túra nem verseny, célunk, hogy meglátogassuk és megismerjük az ország különböző részeit. 35 fővel és 17 autóval érkeztünk ma Pápára, ahol a város nevezetességeit tekintjük meg. A legöregebb autó, amivel jöttünk 1911-es, a legfiatalabb pedig 1972-es. Az elmúlt napok során Bakonybélben kirándultunk, valamint Ajkán, Devecserben és Várpalotán, ma pedig Pápára jöttünk.
Az autókülönlegességek között az Opeltől egészen a Bugattiig megtalálható volt minden.
Németh József például egy 1927-es Bugatti 43-as túra versenyautóval érkezett. Az old timeres elmondása szerint a család tulajdonában van az autó már évek óta. Az autó csupán napi karbantartást igényel. A fényes autórégiséget a család többi tagja is szívesen használja, jártak már vele Erdélyben is. A veterán autósok a város megtekintése után autóikba szálltak, majd tovább túráztak a Bakony lankái között.

(További képeket a Facebook oldalunkon találnak.)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!