Nyugati rangadóval indul az NB I 6. fordulója


2013-08-29 21:24:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nyugati rangadóval indul az NB I 6. fordulója főképe
Pénteken 19 órától a Sport Televízió kamerái, na meg több ezer Haladás drukker előtt a Lombard Pápa Szombathelyen a Rohonci úton lép pályára. Bíró Péter személye miatt 2004 óta a Hali drukkerek számára kiemelt jelentőséggel bír e párharc, idén nyártól pedig újabb pikantériával szolgál a párosítás, hiszen Kenesei Krisztián öt év után épp a Haladástól igazolt Pápára. A korábbi válogatott támadó úgy nyilatkozott a hivatalos honlapnak, jó szívvel tér vissza Szombathelyre, és nem gondolja, hogy bármilyen negatív bántás is érhetné a vasi szurkolók részéről, hiszen „öt évet játszottam a Haladásban, abból négy és fél év nagyon jól sikerült, jól éreztem magam Szombathelyen, úgy gondolom eredményes is volt az ottlétem.
A pápaiak csapatkapitánya Szűcs Lajos izgalmas 90 percre számít, és három pontért utaznak Vas megyébe.
- Minden mérkőzés más, úgy érzem jelenleg nálunk mindenki megfelelő állapotban várja a péntek esti Haladás elleni mérkőzést, mind fizikálisan mind mentálisan. Bízom benne, hogy egy jó hangulatú összecsapás végén mi leszünk a szerencsésebbek és a jobbak, így a végén mi örülhetünk majd.
Szűcs Lajos kollégája, Rózsa Dániel úgy fogalmazott, számukra abszolút presztízsmeccs a Pápa elleni összecsapás, ahol egyértelműen a győzelem a cél. A Haladás négyszeres válogatott hátvédje Guzmics Richárd is tisztában van azzal, hogy a szurkolóknak mit jelent ez az összecsapás.
- Megnyugtatok mindenkit számunkra is ugyanazt jelenti a bajnoki, mint a szurkolóiknak. Remekül összerakta Tóth Bálint a csapatát, támadóik pedig különösen életveszélyesek. Kenesei Krisztián és Griffiths jól kiegészíti egymást. Kenőt senkinek sem kell bemutatni, nagyon nagy játékos, mindent tud a labdával. Griffiths pedig erőszakos, brusztolós csatár, és kiváló a fejjátéka. Szóval fel kell kötnünk az alsónkat ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot.
Artner Tamás tisztában van a Lombard képességeivel, épp ezért élvezetes meccsre számít.
- A Lombard minőségi labdarúgókat szerződtetett, ez a Pápa már nem ugyanaz, mint a tavalyi volt, biztos vagyok benne, hogy stabil középcsapat lesz. Griffiths sorozatban lövi a gólokat, a széleken pedig Orosz, Quintero és Eszlátyi roppant veszélyes labdarúgó. A pápaiak otthon és idegenben is bátran játszanak, így élvezetes meccsre számítok. Nehéz dolgunk lesz, azonban két dolog miatt is nyernünk kell. Egyrészt szurkolóink miatt, számukra presztízsmeccs a Pápa elleni összecsapás. Másrészt, hogy a válogatott meccsek miatti kéthetes szünetre jó pozícióban mehessünk. Öt olyan csapat ellen játszottunk eddig, akik tavaly előttünk végeztek a bajnokságban, ezekből jól jöttünk ki. Az eddigi eredményeknek akkor lesz értékük, ha megverjük a Lombardot – nyilatkozta a haladas.hu-nak a mester.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!