Nyárádon átadták a felújított öltözőt


2013-08-29 18:39:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nyárádon átadták a felújított öltözőt főképe
Egy belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően mintegy 17 millió forintból megújult a megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Nyárád SE öltözője. A mai ünnepélyes átadáson Pajak Károly polgármester, dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott és dr. Kontrát Károly államtitkár együtt vágták át a szalagot, ezzel hivatalosan is birtokba vehették a község labdarúgói az épületet. Egy sikeres minisztériumi pályázatnak köszönhetően 13,6 millió forintot nyert el a település, a nyárádi önkormányzat ehhez 3,4 millió forintos önrésszel járult hozzá. A decemberben indult munkálatok során új tetőszerkezetet, valamint új fűtési rendszert alakítottak ki, a vizesblokkokat, a nyílászárókat is lecserélték, de hőszigetelés is került a falakra. A hazai és vendégöltöző mellett a zuhanyzók, mellékhelyiségek is megújultak, és ezentúl a játékvezetőket is kulturált körülmények várják. A vezetőség nem feledkezett meg a nézőkről sem, a bontásra ítélt Albert Stadion székeiből a lelátó és a kispadok ülőhelyeit is kicserélték. Pajak Károly Nyárád polgármestere – aki nem mellesleg 26 éven keresztül töltötte be az elnöki posztot az egyesületnél - az átadás kapcsán úgy fogalmazott, bízik benne, hogy a felújított öltöző hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalokat a számítógép elől a labdarúgó pályára csábítsák. Kiemelte, a sportnak a közösségben nagy összetartó ereje van, azokat akik rendszeresen kijárnak mozogni a település életébe intenzívebben be tudják vonni. - Sajnos egyre nehezebben tudjuk a fiatalokat mozgósítani, ahhoz, hogy ez megvalósuljon, megfelelő feltételeket kell biztosítanunk, úgy érzem ez ezzel a felújítással meg is valósult – fogalmazott a polgármester.
Dr. Kovács Zoltán a fejlesztés kapcsán elmondta, ellenfélként többször megfordult már a nyárádi pályán, így van összehasonlítási alapja arról, hogy milyen változások történtek, szerinte az új öltöző a mai kor követelményeinek messzemenőkig megfelel. Kihangsúlyozta, a Belügyminisztérium támogatása jó helyre került, ezentúl kulturált körülmények között fogadhatják a nyárádiak az ellenfeleket, vagy épp tarthatnak közösségi rendezvényeket.
Dr. Kontrát Károly Hajrá Nyárád! felkiáltással kezdte köszöntő beszédét, az államtitkár arról beszélt, hogy a kormány mindig is nagy gondot fordított a sportra, és annak minden területét támogatja a tömegsporton, az edzőképzésen át a stadionok felújításáig.
- Nyárádiként nekem mindig nagy öröm és megtiszteltetés hazalátogatni. A labdarúgó pálya 2004-es felújítása után időszerű volt az öltözők korszerűbbé tétele, biztos vagyok benne, hogy jó célra sikerült fordítani ezt az összeget. Azt kívánom, hogy a nyárádi sportéletet jól szolgálja ez az öltöző, minél több helyi kötődésű játsszon a csapatban, és járuljon hozzá a közösség együvé tartozásához.
A szalagátvágást követően a Bozsik Programban szereplő gyerekek rövid edzését tekinthették meg a jelenlévők. A nyárádiak hétvégén a Somló SC-hez látogatnak, majd a Vanyola SC fogadják.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!