Önképző tábor a Türr kollégiumában


2013-08-28 22:58:01  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Önképző tábor a Türr kollégiumában főképe
Két évvel ezelőtt két lelkes türrös fiatal, Péntek Róbert és Tóth Márk irányításával megalakult az Önképző Kör, a KollActors nevű színjátszó csoport a Türr István Gimnázium kollégiumában, a Bocsor Kollégiumban. A diákok azóta rendszeresen próbálnak, hétfő és szerda esténként a kollégiumban, segítőtanáruk Berzsenyi Viktória nevelő. Tavaly készítették első darabjukat, a Bábmestert, amit hatszor mutattak be a gimnázium tanulóinak. A nyár végére azonban úgy gondolták, hogy egy négy napos tábort szerveznek a csoportnak, melyen egy új darabot állítottak színpadra, amit Péntek Róbert írt. 
-A Bábmester című előadás után elkezdtünk az improvizációval jobban foglalkozni. Felmerült bennünk egy kalózos történet, melyben hajótörötteket játszottunk, megpróbáltuk megjeleníteni azokat az érzéseket, amiket egy hajótörött érezhet – mondta Tóth Márk.
-Az utak című darab egy 16-17. századi kalózos bosszúdráma. Mélyen megjelenik benne a bosszú, a sértettség, mint életérzés. A főszereplő a kapitány, akit Márk alakít, az ő életútját követhetjük végig – tette hozzá Péntek Róbert.
A fiatalember rendkívül elégedett a csoport eddigi munkájával, elmondása szerint nagyon jól haladnak.
Az utak című előadást az Őszi Dionüszia keretein belül mutatják be a nagyközönség előtt, de terveik között szerepel, hogy a regionális diákszínjátszó fesztiválra is elviszik a darabot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!