Hetényi diákok ismerkednek városunkkal


2013-08-28 22:54:41  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Hetényi diákok ismerkednek városunkkal főképe
A Pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum Örök Barokk című pályázata keretében múzeumi kompetenciafejlesztő és gyermekfoglalkoztató nyári tábor zajlik a héten. Az európai uniós projekt keretein belül ezúttal 16 hetényi diák és 2 kísérő szülő ismerkedhet meg városunkkal és az Esterházy-kastéllyal, s ezáltal a barokk korral.
Tanka Ilonka az egyik kísérő szülő szerint Pápa nagyon szép város. A hölgy első alkalommal jár városunkban, ami teljesen lenyűgözte.
-Az emberek rendkívül barátságosak, befogadóak, érdeklődőek és kedvesek velünk. Jó érzés ilyen emberek között lenni. A szálláshelyünk is szuper, egyszóval elégedettek vagyunk mindennel. Vissza szeretnék térni ebbe a barokk városba családommal is, remélem hamarosan lesz erre lehetőségem – mondta Lajos Juhász Renáta. A hat napos nyári tábor során rengeteg színes program vár a diákokra. Jártak a Hagyományok Hegyén, a Tarczy Lajos Általános Iskolában, a Kékfestő Múzeumban. Holnap mennek a Várkertfürdőbe, a Nagytemplomba, valamint az Esterházy-kastélyba múzeumpedagógiai foglalkozásra, pénteken délután pedig részt vesznek a testvériskolájuk – a Tarczy Lajos Általános Iskola - évnyitó ünnepségén is.
Gál Réka Ágota már nem első ízben jött Pápára, ahol jól érzi ismét magát.
-Nagyon tetszik ez a tábor, valamint a szép és tiszta kisváros. Legjobban a Hagyományok Hegye programja tetszett, mivel ott lovakat láttunk, amiket én nagyon szeretek, de bepillanthattunk a jurtába is – mesélte a kislány. Tanka Annának az Esterházy-kastély tetszett leginkább, azon belül is a barokk ruhában való táncolás és fotózkodás. A szlovákiai fiatalok és kísérőik közel egy hetet töltenek el a városban, amely maradandó élmény számukra – fogalmazták meg egybehangzó véleményüket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!