Király Botond bemutatkozott az U-20-as válogatottban


2013-08-28 11:55:05  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: mlsz.hu  | 


Király Botond bemutatkozott az U-20-as válogatottban főképe
Az 1994-es korosztály legjobbjaiból álló U20-as válogatott egy telki edzőtáborozással kezdte a hetet, a nyári korosztályváltás után Róth Antal első alkalommal hívta össze a keretet – adta hírül az mlsz.hu. A közös munkát kedden délután a Vasas elleni edzőmeccs zárta, amelyen 1-1-es félidőt követően a szünetben teljes sorcsere következett a válogatottnál, a támadósorban a Lombard Pápa játékosa, Király Botond is helyet kapott. A második játékrészben új összetételben nem kellett sokat várni az első gólra, nem sokkal a fordulás után Novák Csanád előbb egy rossz hazaadást lefülelve fejelt gólt, majd Berki István jobb oldali beadása után hét méterről lőtt a jobb sarokba. A hajrában Szécsi Márk jól eltalált lövésével háromgólosra nőtt a különbség, s bár a középkezdés után a Vasas megszerezte második találatát is, a Róth-csapat győzelme nem forgott veszélyben.
- Egy hosszú út elején járunk, hiszen a teljesen új összetételű csapatunkban több olyan játékos is pályára lépett a mérkőzésen, aki eddig még nem szerepelt korosztályos válogatottban - mondta a mérkőzés után Róth Antal. - Ahhoz képest, hogy teljesen új összetételű a csapatunk, és összesen egy közös edzés volt a játékosok mögött, kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk. Természetesen van még tanulnivalónk, de egy NB II-es élcsapat legyőzése komoly fegyvertény, ezért feltétlen dicséret illeti a futballistákat.
Király Botond első válogatottsága kapcsán úgy fogalmazott, hatalmas megtiszteltetés volt magára ölteni a magyar válogatott mezét, és azon lesz, hogy legközelebb is megkapja a lehetőséget.
- Nagyon jól éreztem magam a csapatban, annak ellenére, hogy így együtt még nem játszottunk. Ismertem a srácokat, a hangulat is jó volt, kellemes emlékekkel utaztam haza. A második félidőben kaptam lehetőséget, úgy gondolom, egész jól ment a játék, volt egy beindulásom, amit hosszan vettem át és felszedte a kapus, és volt egy lövésem is, amit szintén fogott a hálóőr, de elsőre nem volt rossz. Nagyon örülnék, ha újra megkapnám a behívót a kapitánytól, ehhez az kell, hogy minél többen játsszak a Lombardban, sajnos ebben a bajnokságban még csak a Puskás Akadémia ellen kaptam lehetőséget, szerencsére életkoromnál fogva még az U-21-es csapatban teljes meccseket tudok játszani, a legjobb természetesen az lenne, ha az élvonalban gyűjthetném a tapasztalatokat, ezért dolgozom nap mint nap.

U20-as válogatott - Vasas 4-2 (1-1)

U20-as válogatott, 1. félidő: Banai Dávid - Pintér András, Baki Ákos, Zsirai Martin, Hangya Szilveszter - Sipos Bence, Márkvárt Dávid, Lőrinczy Attila - Szécsi Márk, Szenes Bence, Prosser Dániel

U20-as válogatott, 2. félidő: Rusák Edvárd - Botka Endre, Jagodics Bence, Csató Martin, Csikortás Dávid - Halmai Ramón, Zvara Dávid, Berki István - Márkvárt Dávid (Szécsi Márk), Novák Csanád, Király Botond

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!