Végéhez közelednek a munkálatok az evangélikus iskolánál


2013-08-27 19:12:14  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Végéhez közelednek a munkálatok az evangélikus iskolánál főképe
Négy tanteremmel bővült a Pápai Evangélikus Egyházközség fenntartásában működő Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, melyet szeptember 1-jétől vehetnek birtokba a diákok. Polgárdi Sándor esperes hírportálunknak elmondta, hamarosan befejeződnek a munkálatok az intézményben, s kezdődhet a 2013/2014-es tanév.
- Februárban kaptunk értesítést, hogy nyertünk a pályázaton, majd március elején az alapkőletétel következett. Ezt követően a nyertes kivitelező el is kezdte a munkákat. A munkálatok hamarosan a finisbe érnek, jelenleg a szakemberek a csapadékvíz-elvezető rendszert építik ki, valamint a tantermekben az utolsó simításokat végzik, takarítanak. A tanári szobát egy másik épületben helyeztük el, a régi parókia épületét továbbra is az oktatási intézmény fogja használni, a tetőtér pedig nyelvi laborként, illetve egyéb közösségi térként fog majd működni a későbbiekben. Az új épületet az alsósok és a felsősök egyaránt használják majd - tájékoztatott Polgárdi Sándor.
Az esperes elmondása szerint az új épületre – mint minden evangélikus épületre – jellemző a csendes nagyság és a nemes egyszerűség.
- Az utóbbi két hónapban sajnos több olyan, előre nem látható ügyet kellett megoldanunk, amire nem számítottunk. Emiatt a kivitelezés egy kicsit meg is csúszott. Amikor megkezdődtek a kivitelezési munkák, abban bíztunk, hogy augusztus elejére el is készülünk, azonban menet közben akadtak olyan tényezők, melyek miatt megkéstünk, de szeptember 1-jén birtokba vehetik a gyerekek és a tanárok az új, modern, a kor kihívásainak megfelelő iskolát – mondta Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.
A tanévnyitó ünnepi istentisztelet vasárnap, azaz szeptember 1-jén lesz 10 órakor.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!