Indiántábor a tarczysoknak


2013-08-27 19:03:40  | cikk: mo  | 


Indiántábor a tarczysoknak főképe
Öt éve minden vakáció végén megszervezi hagyományos táborát a Tarczy Lajos Általános Iskola a kéttannyelvű tagozaton tanuló gyerekek számára. Az évente más-más témát feldolgozó tábort rendszerint Ugodon, az Árnyaserdő Vendégházban tartják, ahol három napon át játszva tanulhatnak a diákok, s készülhetnek fel lélekben az iskolakezdésre. Ebben az évben 27 alsó tagozatos tanuló jelentkezett a táborba, akik ezúttal az észak-amerikai indiántörzsek életével ismerkedtek.

Hardi Tünde, a kéttannyelvű tagozat vezetője elmondta, mindig nagy hangsúlyt fektettek az angol nyelvű országok kultúrájának megismerésére. Innen jött az ötlet, hogy indiántábor formájában tárják fel a gyerekeknek az amerikai indiántörzsek különleges életformáját. 
- A mi korosztályunk még sok indiántörténetet ismer, azokon nőttünk fel. A mai gyerekek azonban nem ismerik ezt az izgalmas kultúrát, ezért igyekeztünk minden foglalkozást e témakör köré szervezni – fogalmazott Hardi Tünde.

A három napon át tartó táborban a diákok saját kezűleg készítettek fejdíszt és pólót, indiántábort építettek, ahol a sátrakat maguk festették és számos foglalkozáson vettek részt. Ma például elmaradhatatlan része volt a programnak az íjászat, hiszen az indiánok legfontosabb fegyvere az íj volt. De fűztek színes indiánnyakláncot és sütöttek süteményt is, amely természetesen kukoricalisztből készült, hiszen az indiántörzsek fő eledele a kukorica volt. A forgószínpadszerűen megszervezett foglalkozásokon csapatban, azaz törzsekben vettek részt a gyerekek, sőt még indiánnevet is kitaláltak maguknak.

Javadi Hila nagyon jól érzi magát a táborban. Hírportálunk kérdésére elmesélte, mennyire jól sikerült neki az íjász-feladat, és megtudtuk azt is, hogy indiántörzsével készítettek egy térképet a táborhelyről. 
Hardi Bálint is beszámolt élményeiről. Ő is remekül érzi magát a többnapos táborban, tetszett neki az íjászat és a lekváros kukoricamálé tésztájának elkészítése is. Bálint szintén nagyon örül, hogy részt vehet a táborban.

A változatos programokban gazdag tábor utolsó napja lesz holnap, amikor arcfestéssel és lovaglással búcsúznak a résztvevők az Árnyaserdőtől.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!