Játékos délelőtt a nagydémi családi napon


2013-08-27 11:30:14  | cikk:  | 


A Nagydémi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat augusztus 25-én családi napot tartott a település kultúrházának udvarán. A Rendőrség és a Cigány Nemzetiségi Önkormányzatok közötti együttműködés jegyében a rendezvényen a Pápai Rendőrkapitányság is részt vett.

A családi nap délelőttjén a közlekedésbiztonságé volt a főszerep. A megelőzési előadó és a helyi körzeti megbízottak akadályversenyt szerveztek a falu gyermekeinek. A 23 jelentkező 5 csapatot alakított, amelyekben kicsik és nagyok egyaránt voltak. A versenyzőknek KRESZ-totót, közlekedési témájú keresztrejtvényt kellett megoldaniuk, valamint memóriakártyák segítségével adhattak számot a kerékpárosok számára fontos közlekedési jelzőtáblák jelentéseiről. Emellett képrejtvényt fejtettek meg és gumibottal dobtak célba.

A játékos foglalkozást követően mindenki beülhetett a rendőrautóba, felpróbálhatta a golyóálló mellényt, valamint a csapatszolgálati eszközök közül a pajzsot és a sisakot is.

A délelőttről egy gyermek sem távozott üres kézzel. Az eredményhirdetés alkalmával valamennyien ajándékokat vehettek át az Országos és a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából.

Képek:

nincsenek képek