Biztonságot, kiszámíthatóságot, jólétet! - Nyárbúcsúztató szocialista nap az Erzsébet ligetben


2013-08-25 20:41:33  | cikk: mo  | 


Biztonságot, kiszámíthatóságot, jólétet! - Nyárbúcsúztató szocialista nap az Erzsébet ligetben főképe
Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, mégis sokan kilátogattak az Erzsébet ligetbe, az MSZP helyi és megyei szervezeteinek együttműködésével megvalósuló Szocialista Nyárbúcsúztató Családi Napra. A hármas céllal megvalósuló program egyrészt karitatív jelleggel zajlott, hiszen a főzőversenyen befolyt összeget a Pápai Beteg Gyermekekért Alapítvány részére ajánlják fel. Másrészt jó alkalom volt ez a helyi közéleti, politikai események, hírek megvitatására, az emberek megszólítására. Harmadrészt pedig szórakoztató is, hiszen a szervezők a mulattató, könnyed hangulatú programokat sem hagyták ki a számításból. Ahogy az eső eleredt máris behúzódtak a résztvevők a színházépületbe, de a jó hangulaton ez mit sem változtatott. A főzőverseny elkészült gulyásételeinek bírálata után jutalmazták a legjobbakat: a tavaly elindított vándorkupát a veszprémi nőtagozat hozta vissza Pápára, s most az MSZP Ifjúsági Tagozata vehette át a legfinomabb bográcsgulyás elkészítéséért. Brantmüller László, az MSZP Ifjúsági Tagozatának országos elnöke elmondta, hagyományos gulyást főztek, hagyományos ízekkel. Ezúttal ez volt a nyerő – fogalmazott a fiatalember, majd hozzátette, mivel a csapattagok többsége pápai, ezért a kupa most helyben marad.

Grőber Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke elmondta, öröm számára, hogy a borús, esős időjárás ellenére sokan eljöttek a rendezvényre. A programot évek óta e hármas céllal szervezik, s most sincs ez másként. A szocialista párt számára a következő időszak legfontosabb feladata, hogy egy olyan csapatot, közösséget építsen maga köré, amely képes felrázni az embereket, és kizökkenti őket abból az apátiából, amelyben vannak. Grőber Attila hozzátette, az a legrosszabb, ha az emberek úgy gondolják: a fejük fölött dőlnek el a dolgok. Nem így van, egy közösség, a csoportbölcsesség mindig többre megy. Az MSZP helyi elnöke a közelgő választások kapcsán leszögezte, jövőre Európa parlamenti, országgyűlési és önkormányzati választások is lesznek, így most egy olyan csapatot szeretnének maguk mögött tudni, amely a három választás kampányát egységben, tevékenyen koordinálja. Hiszen nemcsak tiszta és világos választási programra van szükség, hanem olyan emberekre, akik mindezt hitelesen képviselik – fogalmazott a politikus.

A nyárbúcsúztató napon képviselői fogadóórát tartottak Gőgös Zoltán és Pál Béla országgyűlési képviselők. Míg a rendezvény fővédnöke Mesterházy Attila volt, aki a délutáni órákban köszöntötte az esemény résztvevőit. Az MSZP elnöke két problémára hívta fel a figyelmet. Kihangsúlyozta, a húsgyár nagyon komoly problémával küzd.
- A kormány semmi komoly lépést nem tesz annak érdekében, hogy segítsen a gyárnak, megvédje a munkahelyeket, és hogy az üzem a helyi gazdaság dinamizáló ereje lehessen. Követeljük, hogy konkrét lépéseket tegyen a kormány. Tegyen akár vételi ajánlatot, akár reorganizációs ajánlatot annak érdekében, hogy a húsüzemet meg lehessen menteni.
Ugyanilyen komoly probléma az európai uniós projektek helyzete. A legtöbb folyamatban lévő fejlesztés ma Magyarországon uniós forrásból valósul meg – emelte ki a politikus, majd hozzátette – a jelenlegi kormány egy évre felfüggesztette az európai uniós projektek működtetését.
- Most a kormány azokat a projekteket nevezi sikersztorinak, amelyekről az előző kormány döntött, és amelyek akkor kezdődtek meg. S most mégis ujjal mutogatnak, hogy abban az időszakban nem működtek jól a fejlesztések. Miközben ma állnak. Miközben az Európai Unió a 15-ből 13 területet nem finanszíroz, mert nem működnek megfelelően. Politikailag nincsenek világos alapelvek, hogy miként kellene fejleszteni az országot – fogalmazott Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke azt hangsúlyozta, pártjuk öt társadalmi csoport boldogulását kezeli prioritásként: a gyermekek, a fiatalok; a nők; a kis-és középvállalkozók; a munkavállalók és a nyugdíjasok helyzetét.
- A jelenlegi kormány a gazdagok kormánya. Minden intézkedésük arról szól, hogy a kiváltságos kevesek, az a 10 százalék még jobban éljen. Az MSZP nem a kiváltságos levesek, hanem mindenki kormánya akar lenni. Pártunk minden olyan társadalmi csoportnak igazságot kíván szolgáltatni, akiket megsértett, akiktől elvett a kormány. A mi politikánk arról szól, hogyan tudnánk egy szabadabb, igazságosabb Magyarországot teremteni, ahol a biztonság és a kiszámíthatóság valóság, és ahol a jólét, mindenkinek osztályrésze – húzta alá a pártelnök.

A Szocialista Nyárbúcsúztató Családi Napon több színpadi produkció múlatta az időt. Tóth István Beatles-dalokat énekelt, fellépett a Rebel Lion Tánc-Sport Egyesület, a Vati Fiúk Country Club és a Külsővati Linedance Group, az est sztárvendége pedig Dopeman volt. Dopeman, azaz Pityinger László érdeklődésünkre elmondta, a szókimondó véleménynyilvánítás már karrierje kezdetét is meghatározta: szövegeiben mindig is benne volt az az üzenet, amelyet a szegénység közvetít a gazdagok felé – fogalmazott. Dopeman hozzáfűzte, annak ellenére, hogy sosem tagadta baloldali irányultságát, nem a kétharmados jobboldali siker zavarta, hanem az a „demokrataellenes fellépés, amelyet, a kétharmados győzelem hozott magával” és az, hogy mind társadalmilag, mind gazdaságilag elindult az ország a lejtőn. Véleményét pedig nem rejti véka alá. Nem tette Pápán sem...

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!