Simon István: Együtt ünnepelünk testvéreinkkel


2013-08-21 20:42:50  | cikk: HuHa  | 


Simon István: Együtt ünnepelünk testvéreinkkel főképe
Pápa erdélyi testvérvárosa, Kovászna önkormányzati képviselője mondott beszédet a tegnap esti városi megemlékezésen, Államalapító Szent István ünnepén. A kovásznai iskolaigazgató tizenhét diákkal tartózkodik Pápán a város meghívásának eleget téve, ünnepi beszéd mondására Áldozó Tamás polgármester kérte fel az intézményvezetőt. Simon István az ünnepség előtt elmesélte, Kovásznán katolikus közösség él, védőszentje Szent István, tehát a búcsú ünnepe is augusztus 20-a, az államalapításnak emléket állító ünnepet pedig a Perkő-tetői Szent István kápolnában tartják.
-A búcsú kapcsán az ünnep első részén én is ott voltam vasárnap, augusztus 20-án pedig Szentlélekre, Perkőre mennek a kovásznaiak is, ott van a nagy ünnepi megemlékezés államalapítónk tiszteletére. Idén én itt ünnepelek Pápán önökkel, testvérekkel.
 Az igazgató hozzátette, nagy megtiszteltetés számára, hogy Magyarországon mondhat beszédet államalapítónk ünnepén.
-Különleges alkalom ez, hiszen ilyen még nem volt, hogy az anyaországban beszélek a nemzeti ünnepen. Napokig gondolkodtam, mi legyen az az üzenet, amit megfogalmazok a pápaiak számára és azt hiszem meg is találtam.   
Simon István mellett még egy kovásznai vendég közreműködött a városi megemlékezésen, Kádár Izabella, a testvértelepülésről érkezett diáklány két dalt adott elő gyönyörű hangján: a Mercy együttestől a Magyar fohász című dalt és a Kormorántól a Világok világa című számot. A fiatal tehetségre ugyancsak a pápaiak figyeltek fel, a legutóbbi kovásznai látogatáson hallották énekelni, akkor kérte fel Áldozó Tamás a pápai szerepésre. A megemlékezésen a Kovásznáról érkezett táborozók is részt vettek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!