Folklór program a Fő téren


2013-08-21 06:36:14  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Folklór program a Fő téren főképe
Pápai Folklór Forgatag címmel az államalapítás alkalmából szervezett programot a Fő térre a Tánc-Lánc Alapítvány a Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja című európai uniós projekt keretében. A rendezvény a hűvös, szeles időjárás ellenére is sok érdeklődőt vonzott. A pápai közönség számára már nem újkeletű a program, hiszen hétről hétre benépesül a tér szombaton, s más és más egyesületek, csoportok színesítik a nyári hétvégéket. Ma délután a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskolájának csoportjai, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Vadvirág néptáncegyüttese és az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Sindő népzenekara léptek színpadra.  Müller Anita, a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskolájának vezetője érdeklődésünkre elmondta, nagy öröm számukra, hogy a megújuló Fő téren léphettek fel az államalapítás ünnepén.
Repertoárukban magyar táncok szerepeltek, többek között rábaközi, kalocsai, dunántúli, erdélyi és az északi tájak jellegzetes táncai.
- A nyár rendkívül mozgalmasan telt. Egész nyáron táboroztattunk, minden csoportunk részt vett edzőtáborban. Komoly feladat volt, hogy a már felnőtt Rügyecskéket beintegráltuk a Vadvirágba, ez volt talán a legnagyobb feladat a nyáron. Sok új koreográfiát tanultunk, felfrissítettük a műsorainkat, illetve a jövő évi versenyekre is készültünk – mondta Müller Anita.
Az európai uniós pályázat keretében megvalósuló program szombaton, a fúvósok műsorával folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!