Választás 2010: négy jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az OVB


2010-01-27 22:06:29  | cikk: Tóth Tamara  | 


Négy pártot vett nyilvántartásba az április 11-ei parlamenti választásra az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői budapesti ülésén. A testület jelölőszervezetként nyilvántartásba vette a Civil Mozgalmat (CM), a Magyar Szocialista Pártot (MSZP), az Új Szociáldemokrata Néppártot (ÚSZNP), valamint a Demokrata Uniót (DU). A testület egy szervezet, a Vállalkozók Szövetsége a Reformokért (VSZR) esetében a nyilvántartásba vételi eljárást felfüggesztette, arra hivatkozva, hogy az illetékes bíróság az Országos Választási Iroda (OVI) megkeresésére még nem erősítette meg, a szervezet valóban pártként működik-e.
 Ennek azért van jelentősége, mert az országgyűlési választáson csak pártok indulhatnak, ezért csak a pártok lehetnek jelölőszervezetek.
 Az MSZP esetében a testület 7:2 arányban támogatta a nyilvántartásba vételt. A nyilvántartásba vételt ellenzők egyebek mellett arra hívták fel a figyelmet, hogy a VSZR- hez hasonlóan itt sem érkezett még meg az OVI- hoz a bírósági visszaigazolás. A támogatók ellenben azzal érveltek, hogy a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásából kiállított kivonat részletesen tartalmazza az MSZP-nek mint pártnak a céljait.

Forrás: MTI


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!