Közel száz kiállító az érembörzén


2013-08-18 18:51:36  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Közel száz kiállító az érembörzén főképe
A Magyar Éremgyűjtő Egyesület Pápai Csoportja és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Éremgyűjtő Szakköre idén 13. alkalommal szervezte meg a fegyver-és érembörzét a hősök napjához kapcsolódóan. A mára már hagyományosnak mondható rendezvénynek a Petőfi Sándor Gimnázium adott otthont. A nívós börzére közel száz lelkes kiállító érkezett, a Dunántúl különböző tájairól, mint például Pécsről, Csurgóról, Dunaújvárosból, Győrből, Sárvárról és Keszthelyről.
- A csoport 1970-ben alakult, jelenleg 40 fővel működik, a legfiatalabb tag 20 éves, a legidősebb pedig 86.
Az összejöveteleken túl minden évben szervezünk kirándulást is, idén szeptemberben Zircre látogatunk majd, de jártunk már Bakonybélben, Burgenlandban, Selmecbányán és Körmöcbányán is – mondta Buzás Gyula, a Magyar Éremgyűjtő Egyesület Pápai Csoportjának titkára.
A gazdag kiállításon az érmék és fegyverek mellett hagyományosan megtalálhatóak voltak a régi képeslapok, papírpénzek, bélyegek.
A börzét miniárverés és tombolasorsolás színesítette.
Az egyesület foglalkozásait hétfőnként tartja, s továbbra is várják a lelkes érdeklődő tagok jelentkezését.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!