Hungarian Baja: Joan Roma az élen


2013-08-18 11:22:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hungarian Baja: Joan Roma az élen főképe
Szombaton két, a versenyzők szerint kőkemény szakasszal folytatták a versenyzők Pápán és környékén a jubileumi, 10. HunGarian Baja Terep-rally Világkupa futamát. Az élen természetesen továbbra is a két MINI áll, ám a szuperspeciált megnyerő Krzysztof Holowczyc, Andreas Schulz negyven másodperces hátrányba került a Nani Roma, Michel Perin duó mögött. A magyar bajnokságban is hatalmas csata dúl: Lónyai Pál és Nyeste Róbert 1 perc 41 másodperces előnnyel várja a vasárnapi szakaszokat – foglalta össze az eredményeket a rendezvény hivatalos honlapja.
- Nagyon nehéz a pálya, de egyelőre minden jól alakul, az autó eddig hibátlanul működik. Én minden versenyen, ahol elindulok, nyerni szeretnék. Főleg itt, hiszen Schlessel távollétében most alkalmam nyílik arra, hogy felzárkózzak mögé a Világkupa-sorozat összetettjében. Persze az lenne az igazi, ha ő is itt lenne - jelentette ki a mai folytatást az élről kezdő Nani Roma.
A magyar bajnokság is nagyon izgalmasan alakul. A hármas szorzójú verseny szombati napján szinte késhegyre menő harcot vívott az első helyét a Lónyai Pál, Nyeste Róbert kettős a bajnokságot egy ponttal vezető Fodor Imrével és Csató Attilával. Egyelőre Lónyaiék állnak jobban: a Világkupa-futam összetettjében az ötödik és hatodik helyen álló két duó között 1 perc 41 másodperc a különbség.
- Továbbra is azt mondom, fő célunk, hogy megmutassuk az itt induló világsztároknak, hogy mi is képesek vagyunk megszorongatni őket. Noha nem pontokban gondolkodunk ezen a versenyen, azért lassan megjön az étvágy - közölte Lónyai.
Fodorék azon dühöngtek, hogy a második szakasz nagy részén egy nálunk jóval lassabb autó folyamatosan feltartotta őket.
- Hosszú-hosszú kilométereken keresztül kettesben vagy hármasban tudtunk csak menni miattuk. Ha ez nem lett volna, sokkal szorosabb lenne a verseny Paliékkal, de vasárnap mindent beleadunk - mondta Fodor Imre.
A vasárnapi két szakaszt a különlegesen nagy tűzveszély miatt az erdészet kérésére a versenyigazgatóság lerövidítette. A célceremóniát délután három órától a Fő téren rendezik, 20 órától pedig a Várkertfürdőben díjkiosztó és Unique koncert szerepel a programban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!