Megtréfálja a por a Hungarian Baja résztvevőit


2013-08-17 15:22:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megtréfálja a por a Hungarian Baja résztvevőit főképe
A Hungarian Baja első szelektív szakasza ma délelőtt Nemesgörzsöny célállomással Magyargencsről rajtolt, előbb a motorosok és quadosok vágtak neki a napi távnap, majd az autók és a kamionok rajtoltak a labdarúgópálya mellett kialakított rajthelyről. Ami a tegnapi napot illeti, a prológot Krzysztof Holowczyc nyerte, aki a verseny hivatalos honlapjának elmondta, a Világkupában vezető Schlesser távollétében minél több pontot szeretne begyűjteni.
- Nagyon örülök annak, hogy megnyertem a szuperspeciált, mert így én mehetek elől, nem kell senkinek a porában vagy a féknyomában hajtanom kilométereken keresztül. Minden verseny nagyon jó felkészülés számomra a Dakarra, ám utóbbihoz persze egyik sem hasonlítható. Kifejezetten jó, hogy ilyen hosszú szakaszokon mehetünk, ami azért éppen a Dakarhoz mérve nem olyan megerőltető a számomra, ugyanis ott naponta megyünk az itteni verseny távjánál is hosszabbakat – jelentette ki Holowczyc.
A pénteki szuperspeciálon már többen is buktak, szerencsére komoly sérülés nem történt, a magyar bajnokságban egy ponttal vezető Fodor Imre, Csató Attila duó is igencsak megviselt Toyota Hilux-szal érkezett vissza a szervizparkba.
- Nagyon ráfutottunk az előttünk menőre, és a nagy porban szinte semmit sem láttunk. Sajnos fejre álltunk, ám a bukfencet követően már mentünk is tovább. Ez a kis malőr csak fokozta a harci kedvünket – nyilatkozta Fodor Imre.
A mai gyors szakaszon is a por, ebből fakadóan a kemény pálya és a gödrök jelentették a legnagyobb problémát a versenyzőknek, többen egyáltalán nem tudták azt a tempót autózni, amit szerettek volna. A rajtnál sikerült elcsípnünk Németh Sándort, aki a verseny biztonsági igazgatója.
- A versenyzők elmondása alapján nagyon nehéz a pálya, de tetszik nekik. A mostani 120 kilométeres táv nem hasonlítható a tavalyihoz, kicsit nagyobb és más az elrendezése is. Néhány versenyző tegnapi kiesése is azt bizonyítja, hogy mindenki nagyon szeretne bizonyítani és minél jobb teljesítményt szeretne elérni. A por miatt a látótávolság jóval kisebb, így nehezebb felmérni a veszélyes területeket. Szinte lehetetlen megtippelni, hogy mi lesz a végső sorrend, nagyon szoros befutóra számítok, bízom abban, hogy a világsztárokkal megtűzdelt nemzetközi mezőnyben a magyarok jó helyen fejezik be a vasárnapi szakaszt.
Ami a mai napot illeti, a második kör délután két órakor indult, a versenyzők beérkezése a tervek szerint 19 és 21 óra között lesz.

Az eredményekről a későbbiekben számolunk be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!