Orbán Éva a nyolcadik helyet szerezte meg a világbajnokságon


2013-08-16 19:23:35  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: sportfm.hu  | 


Orbán Éva a nyolcadik helyet szerezte meg a világbajnokságon főképe
Orbán Éva 8. lett női kalapácsvetésben a moszkvai atlétikai világbajnokságon – számolt be az nso.hu. A kalapácsvető az első körben ötödikként lépett a dobókörbe, s egy biztonsági 67.17-tel indított, ami arra volt csak elegendő, hogy a két érvénytelen kísérlettel rendelkező ellenfelét megelőzve a 10. helyen álljon. Aztán a második kör remekül sikeredett. Ezután a próbálkozás után 72.70 méterre repült a kalapács, Orbán pedig a hatodik helyre majd sajnos már nem tudott javítani a magyar versenyző, de így is a nagyon dicséretes nyolcadik helyet szerezte meg – tehát így nem három, hanem hat kísérlete volt végül a fináléban.
Az első helyért az olimpiai bajnok Tatjana Liszenko és a Londonban második Anita Wlodarczyk különversenyt vívott. A harmadik körben a lengyel egy 77.79-es dobással átvette a vezetést, de Liszenko ezután egy 78.80-al tudatosította a riválisokban, hogy övé lesz az aranyérem.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!