Nem termett babér utánpótlás csapatainknak a kiemelt bajnokságban


2013-08-15 21:03:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nem termett babér utánpótlás csapatainknak a kiemelt bajnokságban főképe
Az U-16-os első osztályú bajnokságban a Kecskemét ellen hazai pályán játszotta a nyitófordulót a Pápai Egyesített Labdarúgó Club. A Jurik Tihamér vezette fiataloknak nem volt sok esélye a fizikálisan jóval erősebb lila-fehérek ellen. Gyakorlatilag az első fél órában eldőlt a három pont sorsa, ekkor már öt góllal vezettek a vendégek, végül 11 találatig meg sem álltak Virágh Ferenc tanítványai. A pápaiak új edzője úgy fogalmazott, játékuk eredményfüggetlen, a cél az, hogy a gyerekek egyénileg minél többet fejlődjenek.

PELC U-16 – Kecskemét 0-11 (0-8)

PELC U-16: Bors (’82 Németh) – Szőllősi, Kulcsár, Németh, Lőke – Dékány (’46 Dékány), Mogyorósi, Papp, Horváth (’72 Tőke) – Nagy, Tibold

Az U-18-as kiemelt bajnokságra Kálmán István továbbvitte korábbi csapatát, a pápai edző kollégájához hasonlóan nem ismerte az aktuális ellenfél játékerejét. A nyarat a keret az U-21-es korosztállyal közösen edzette végig, a mai mérkőzésen pedig a 4-1-2-1-2-es felállásban szerepeltek. Pocsékul indult a meccs a mieinknek, hiszen 25 perc alatt már öt gólt rámoltak be Dukai kapujába. A vendéglátókon a szerkezetváltás sem segített, bár volt egy - néhány helyzettel tűzdelt - negyed órás jó periódusa a pápaiaknak, végül 10 gólos különbség alakult ki a felek között.

Kálmán István: Csalódott vagyok, nemcsak az eredmény, hanem a kezdés miatt is, negyed óra alatt három gólt kaptunk. Buta hibákat követtünk el, amiket az ellenfél könyörtelenül ki is használt. Megérdemelten nyert a Kecskemét, jobb csapat, mint mi, a különbséget azonban túlzónak érzem.

PELC U-18 – Kecskemét 0-10 (0-7)

PELC U-18: Dukai – Müller (’14 Ihász), Véber (’89 Peka), Badics, Kálmán – Raksányi, Szász, Adorján (’80 Kristóf), Stenczel – Gyenge, Kalmár

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!