Gőzerővel zajlanak a nyári karbantartási munkák az iskolákban


2013-08-15 20:28:50  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Gőzerővel zajlanak a nyári karbantartási munkák az iskolákban főképe
A diákok még élvezik a vakációt, az iskolák azonban már készülnek a szeptemberi tanévkezdésre. A termek és a folyosók a szakemberek kopácsolásától hangos. Még néhány nap és újra gyerekek, diákok zsibonganak majd az iskolákban. A Pápai Járás állami fenntartású iskoláiban gőzerővel dolgoznak a karbantartók az intézmények csinosításán. Még néhány apró simítás és készen is állnak az iskolák a szeptember 2-ai tanévkezdésre.  Egyházi Andrea tankerület igazgató érdeklődésünkre elmondta, a nyári munkálatok jó ütemben haladnak, jelenleg már több intézményben takarítanak.
- Először felmértük mind a 21 intézmény igényét, majd ezeket sorba állítottuk. Minden intézményben a tisztasági meszeléseket, kapcsolók és a mellékhelyiségek javítását, illetve felújítását végeztük el. Néhány iskolában a tantermeket is ki tudtuk festetni, valamint a nyílászárókat javíttattuk meg és festettük le. A szakemberek átvizsgálták a kazánokat, a padokat és a vízvezetékrendszert is. Ezen kívül a rendszergazdák felújították a számítógépeket, frissítették azokat, illetve felmérték a gépek állapotát.
Jelenleg a Türrben takarítanak, illetve a Munkácsy iskolában is gőzerővel folyik a munka. A KLIK munkatársai a tantárgyfelosztásokon dolgoznak, szem előtt tartva, hogy a szakos ellátottság a lehető legteljesebb legyen.
A Türr gimnázium folyosójának festése majd az őszi szünetben valósul meg.
A munkálatokat ezúttal a járási tankerület intézményeiben dolgozó karbantartók végezték el, így külsős vállalkozót nem kellett alkalmazni, csupán csak az anyagköltséget kellett állni, ami több mint egymillió forint volt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!