Valamennyi nagyágyú ott lesz a hétvégi világkupa tereprally futamon


2013-08-15 20:19:19  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: f1-live.hu  | 


Valamennyi nagyágyú ott lesz a hétvégi világkupa tereprally futamon főképe
Holnap Pápán kezdetét veszi az FIA és a FIM égisze alatt a 10. HunGarian Baja Terep-rally Világkupa verseny, amely egyben az UEM által szervezett motoros Európa-bajnoki futam, valamint a legjobb magyar terep-rallysok háromszoros szorzójú hazai bajnoki fordulója az MNASZ égisze alatt. Az indulók névsora eddig is méltó volt a jubileumi viadalhoz, ám újabb világsztárokkal bővült a mezőny. A hungarianbaja.com tájékoztatása szerint a futamon elindul többek között a verseny fő esélyese, a 2004-es Dakar-bajnok az idei összetett harmadik helyén álló Nani Roma is a szintén Dakar-győztes Michel Perin navigátor társaként. A Mini pilótája ezt megelőzően három versenyt nyert meg zsinórban, és a magyar viadalon sem szeretne a vert mezőnyben végezni.
- Természetesen mindig, mindenhol győzni szeretnék, de ez most nem lesz egyszerű. Ez a szezon eddig nagyon jól sikerült nekem és Michelnek. Nyertünk Dubaiban, Argentínában és legutóbb Spanyolországban, de ez egy új verseny, új körülmények, új pálya, így nem lesz egyszerű megint elsőként zárni. De csak a győzelemre koncentrálunk. Még soha nem voltam a HunGarian Baján, de jó érzéseim vannak – fogalmazott a klasszis.
A versenyen a hazai terep-rally szinte valamennyi nagyágyúja rajthoz áll, és az autósok összetettjében különösen nagy csata várható, ugyanis a verseny hármas szorzójú, így ha valaki jól szerepel, nagy lépést tehet előre a bajnoki táblázaton. Ráadásul idén elképesztően izgalmasan alakul az MNASZ által szervezett Terep-rally Magyar Bajnokság az autósok között. A Fodor Imre, Csató Attila (Toyota Motorsport Hungary) páros mindössze egy ponttal vezet a Varga Imre, Szegedi Ferenc (Varga Racing Team) előtt, így hatalmas csatára van kilátás a hazai versenyzők között. Éppen ezért készül megsokszorozott erővel az utóbbi páros a jubileumi viadalra, mert mindenképpen szeretnék visszavenni az összetettben a vezetést.
- A pontvadászat állása miatt számunkra különösen fontos a HunGarian Baja, hiszen ez a futam háromszoros pontértéket ad, aztán pedig már csak két sprintfutam van hátra az idei szezonból, ezért jó lenne minél előkelőbb helyen végezni. Ferivel együtt mindent meg is teszünk majd ennek érdekében – jelentette ki Varga Imre, aki az egyetlen a magyar versenyzők közül, aki az összes eddigi HunGarian Baján rajthoz állt.
Hazánk egyik, ha nem a legjobb quadosa, Somfai Mátyás az egész idei évet két fontos versenyre való felkészülésnek rendelte alá. A Sandlander Team versenyzője egyrészt életében először indul majd 2014 januárjában a Dakaron, ám előtte mindenképpen eredményesen szeretne szerepelni a pápai Világkupa futamon.
- Ez lesz a VERSENY, csupa nagybetűvel, a számomra, ugyanis egy magyar quadosnak az év fénypontja, ha hazai pályán, hazai szurkolók előtt bizonyíthat. Ráadásul idén is nagyon erős mezőny indul, és számos olyan versenyzővel küzdhetek meg, akik nagy része már indult a Dakaron – fogalmazott Somfai.
A verseny pénteken 17 órakor a motorosok és a quadosok mezőnyével rajtol, 18 órakor az autósok és a kamionosok is nekivágnak a napi távnak. Pápa fő terén este nyolc órától koncertekkel, látványos tűzshow-val zajlik majd a rajtceremónia.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!