Térfigyelő kamerák a Fő téren – Ülésezett a város képviselő-testülete


2013-08-15 16:50:40  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Térfigyelő kamerák a Fő téren – Ülésezett a város képviselő-testülete főképe
Három napirendi pontot tárgyalt ma délelőtti ülésén az önkormányzat képviselő-testülete a Városháza nagytermében. Elsőként a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének támogatásáról határoztak a képviselők. Az egyhangúlag megszületett döntés értelmében a város 250 ezer forinttal támogatja a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltséget a 2013-as évben.

Dr. Áldozó Tamás polgármester az ülésen elmondta, az önkormányzat, valamint a katasztrófavédelem között hagyományosan jó a kapcsolat és az együttműködés – mindez annak ellenére a mai napig így van, hogy már nem a város a szervezet fenntartója. A támogatással kapcsolatban a városvezető megjegyezte, ez az összeg a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség kiadásaihoz képest nem túl jelentős, de talán mozgásteret biztosít az intézmény számára a nem kötelező feladatok ellátásában, emellett mindenképpen gesztusértékű. Csillag István, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője hozzászólásában kifejtette, az önkormányzati támogatást eszközbeszerzésre fordítják majd.

A második napirendi pontban a belvárosi térfigyelő kamerarendszerrel kapcsolatosan határoztak a képviselők. A téma korábban már többször terítéken volt. A mostani, ugyancsak egyhangú képviselő-testületi döntés után 12 kamerából álló rendszert helyeznek üzembe a Fő téren, illetve az egyes belvárosi utcákban. A megvalósítást ezúttal is megelőzte a jogszabályi háttér kidolgozása és a rendőrséggel történő egyeztetés.

Az utolsó napirendi pont során vegyes ügyek következtek zárt ülésen, amelyen a képviselők tárgyaltak a Pápai Hús 1913. Kft.-ről, továbbá az önkormányzati vagyonnal kapcsolatos több határozatról.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!