Már csak két nap és indul a tereprally világkupa


2013-08-14 13:55:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Már csak két nap és indul a tereprally világkupa főképe
Szinte már minden készen áll a hétvégén Pápán rendezendő jubileumi, 10. alkalommal megrendezendő HunGarian Baja Terep-rally Világkupa futamra. Az eddigi nevezések alapján 36 autó, 4 kamion és 40 quad és motor indul a versenyen, és bőven megvan az esélye annak, hogy ez a szám tovább növekszik a gépátvételek pénteki lezártáig – olvasható a szervezők közleményében. A verseny és a viadalra érkező világsztárok „árnyékában” a sportág egyik, ha nem a legfontosabb ülésére kerül sor Pápán. Itt ülésezik a Nemzetközi Autósport Szövetség Terep-rally Bizottság szabályalkotó részlege. Faluvégi Péter, a HunGarian Baja versenyigazgatója elmondta, itt döntenek azokról a jövő évi szabályokról, amit felterjesztenek a döntéshozóknak.
Közben az is kiderült, hogy az augusztus 15. és 18-a közötti versenyen a 2014-es Dakar legfőbb esélyesének tartott Mini csapat autóiban ezúttal a spanyol világkupa futamon győztes Nani Roma, Michel Perin és az összetettben most második Krzysztof Holowczyc, Andreas Schulz duó ül majd. Az f1-live.hu szerint a Mini első számú pilótája, a 11-szeres Dakar-győztes Stéphane Peterhansel a motorral induló feleségének, Andrea Mayernek a főszerelőjeként vesz részt az eseményen.
A versenyprogram pénteken 17:20-kor kezdődik a prológgal, illetve a Fő téren 21 órakor sorra kerülő rajtceremóniával. Az indulókra szombaton és vasárnap is két-két mért szakasz, összesen 436 kilométer vár.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!