Szkander világkupa – A pápaiak ismét bizonyítottak


2010-01-27 08:46:44  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: (szkander.com)  | 


Szkander világkupa – A pápaiak ismét bizonyítottak főképe
Január 23-án Kecskeméten rendezték az országos magyar szkander bajnokság első fordulóját. A Pápai Titán SE három versenyzője, Nagy Szabolcs, Nagy Miklós és Nagy Tivadar hat hete kondicionáló edzés nélkül készült az időközben Világkupává minősített kecskeméti versenyre. Ellenfeleik között román, ukrán, szlovák, indiai (!) valamint magyar versenyzők is szerepeltek. Nagy Miklós elégedetten gondolt vissza a kecskeméti kirándulásra.

- Ahhoz képest, hogy két éve nem volt konditermi edzésünk igen jó eredmények születtek. Még az odafele vezető úton is kérdéses volt, hogy korábbi sérülésem miatt jobb kézzel nevezek-e, végül megtettem. Bal kézzel mindenkit aki számít, a tavalyi Európa bajnokot, a Masters világbajnokot, a Judgement Day második helyezettjét kivétel nélkül gyors győzelemmel utasítottam magam mögé. Örültem volna, ha jobb kézzel is el tudom hozni az aranyat, sajnos a korábban említett sérülés miatt a bronzéremmel kellett megelégednem. De így sem vagyok elkeseredve, hiszen súlycsoportomban az arany és a bronz mellett a pontversenyt is sikerült megnyernem.

Nagy Miklós mellett Nagy Szabolcs és öccse, Nagy Tivadar is elindult a rendkívül nívós versenyen.

- Szabolcs szintén a legnehezebbek között szerepelt. 33 nevező közül jobbal 7. ballal 8. helyen végzett ebben a rettenetesen erős mezőnyben, ami nagyon jó eredménynek számít. Véleményem szerint még mindig a rutin hiánya, a hosszú várakozás és utazás volt a legnagyobb ellenfelünk, ugyanis reggel 10 órakor már Kecskeméten voltunk, holott délután 14 órakor került sor Tivadar első versenyére, mi pedig 15:30 kor kerültünk először asztalhoz. Tivadar 75 kg-os súlycsoportban indult, neki ez volt élete első profi versenye, ennek ellenére eredményei önmagukért beszélnek, hiszen jobbal a 6. ballal a 4. helyet szerezte meg. Ha alkalmunk nyílik rá és anyagilag is lesz lehetőségünk, akkor a következő versenyekre már edzőtermi edzésekkel szeretnénk felkészülni, mert a két év kiesést csak így tudjuk nagyon gyorsan pótolni és felzárkózni a nemzetközi mezőnyhöz.

A Titán SE továbbra is várja támogatók és a sportággal ismerkedni vágyók jelentkezését a 06-70/541-61-93-as telefonszámon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!